Αν το πρόσωπό σου είναι ευαίσθητο και συχνά παρουσιάζει ερεθισμούς (από το κρύο, από προϊόντα κλπ), αυτή είναι μια τέλεια μάσκα που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι, χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Μάσκα κατά των ερεθισμών με βρώμη, γιαούρτι και μέλι

Η βρώμη είναι ιδανικό συστατικό για τις μάσκες προσώπου καθώς έχει ενυδατικές, υποαλλεργικές και ήπια απολεπιστικές ιδιότητες. Περιέχει επίσης αμινοξέα που θρέφουν την επιδερμίδα και βοηθούν στην αποκατάστασή της μετά από ερεθισμούς ενώ ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου. Τέλος, περιέχει αβενανθραμίδες, συστατικά που επίσης καταπραΰνουν τους ερεθισμούς.

Το μέλι επίσης ηρεμεί και θρέφει την ερεθισμένη επιδερμίδα ενώ έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, κάτι που το κάνει ιδανικό συστατικό για δέρματα με τάση ακμής. Τέλος, το γιαούρτι περιέχει ψευδάργυρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, γαλακτικό οξύ και ασβέστιο που βοηθούν στην ενυδάτωση και την αναγέννηση της επιδερμίδας.

Οδηγίες:
Βάλε μια χούφτα νιφάδες βρώμης στο blender για να γίνουν σκόνη. Ανάμειξέ τες με μισό φλυτζάνι γιαούρτι (χρησιμοποίησε πλήρες και βιολογικό) και στη συνέχεια ανακάτεψε στο μείγμα μια κουταλιά μέλι. Άφησέ το για λίγα λεπτά (ώστε η βρώμη να απορροφήσει το γιαούρτι) και μετά άπλωσέ το στο πρόσωπό σου. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 20 περίπου λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.