Βασισμένη στις ιδιότητες των «μαγικών» συστατικών της, αυτή η μάσκα είναι ό,τι καλύτερο έχει να σου προσφέρει η φύση (και η κουζίνα σου) για να αντιμετωπίσεις ερεθισμούς, σημάδια ή και σπυράκια στο πρόσωπό σου.

Φυσική μάσκα προσώπου με αλόη βέρα, κουρκουμά και λεμόνι

Ο κουρκουμάς θεωρείται θαυματουργό συστατικό για την επιδερμίδα (αποτελεί άλλωστε και το μυστικό ομορφιάς των Ινδών – η μάσκα κουρκουμά αποτελεί τελετουργικό που οι Ινδές νύφες εφαρμόζουν πριν τον γάμο τους). Μεταξύ άλλων, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και καταπολεμά την ακμή.

Η aloe vera περιέχει αμινοξέα και δύο φυτικές ορμόνες, την αυξίνη και τη γιβερελίνη, οι οποίες βοηθούν στην επούλωση των πληγών. Επίσης, μειώνει τις φλεγμονές και είναι ιδανική για την αντιμετώπιση ερεθισμών αλλά και ουλών. Το λεμόνι με τη σειρά του έχει λευκαντικές ιδιότητες και θα βοηθήσει την επιδερμίδα σου να δείχνει πιο λαμπερή.

Οδηγίες: Ρίξε μια κουταλιά χυμό αλόης σε ένα μπολ μαζί με τον χυμό μισού λεμονιού και μια κουταλιά σκόνη κουρκουμά. Ανάμειξέ τα και άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σου. Άφησέ τη για 20 περίπου λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Η σύσταση της συγκεκριμένης μάσκας δεν είναι τόσο παχύρευστη όσο οι περισσότερες που ίσως έχεις δοκιμάσει. Άπλωσέ τη προσεκτικά στο πρόσωπό σου και πρόσεξε να μη λερώσεις τα ρούχα σου!

Extra tip: Μπορείς να έχεις μια γλάστρα με αλόη στην κουζίνα σου. Είναι ένα φυτό ανθεκτικό, που δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.