Εκτός από τα σκασμένα χείλη και την ερεθισμένη επιδερμίδα, ο χειμώνας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα και αφυδατωμένα, θαμπά μαλλιά.

«Ο καιρός και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών μας. Τον χειμώνα, με τις χαμηλές θερμοκρασίες έξω και τη ζεστή και ξηρή ατμόσφαιρα στους εσωτερικούς χώρους, τα μαλλιά μας μπορεί να παρατηρήσουμε ότι γίνονται πιο ξηρά» λέει στο περιοδικό W ο Chris Appleton, hairstylist της Kim Kardashian αλλά και της Jennifer Lopez

 

 

A post shared by Chris Appleton (@chrisappleton1) on Jan 6, 2018 at 7:00pm PST

 

A post shared by Chris Appleton (@chrisappleton1) on Dec 22, 2017 at 2:27pm PST

 

Ποιες είναι οι συμβουλές του για να το αποφύγουμε;

1. Κάνε μία θεραπεία επανόρθωσης μια φορά την εβδομάδα, ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι βαμμένα. Ο ίδιος προτείνει το Coconut Cocktail της Color Wow, που «επαναφέρει την υγρασία στα μαλλιά και επιδιορθώνει την αφυδατωμένη τρίχα».

2. Απόφυγε τα προϊόντα styling ή προστασίας από τη θερμότητα που περιέχουν οινόπνευμα. Όπως εξηγεί ο Appleton, αυτό το συστατικό ξηραίνει ακόμα περισσότερο τα μαλλιά.

3. Μην ξεχνάς το τακτικό κούρεμα. «Καθάρισε» τα μαλλιά σου κάθε 6 εβδομάδες, για να τα διατηρήσεις υγιή.

Extra tip: Αν τα μαλλιά σου είναι βαμμένα ξανθά, ο Chris Appleton εξηγεί πως πρέπει να είσαι ακόμα πιο συνεπής ως προς την ενυδάτωσή τους. Η πρότασή του είναι μάσκες ενυδάτωσης στο σπίτι όσο πιο συχνά γίνεται, τις οποίες πρέπει να αφήνεις να δράσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά. Και, τέλος, προσπάθησε να μη λούζεσαι καθημερινά. «Τα ξανθά μαλλιά δεν χρειάζονται τόσο συχνό λούσιμο!» λέει ο ίδιος.

 

Δες ακόμα: Η Jessica Biel τόλμησε να εμφανιστεί με «γκριζαρισμένη» φράντζα στις Χρυσές Σφαίρες