Ξέρεις πως η βρώμη αποτελεί μια υγιεινή διατροφική επιλογή. Ξέρεις όμως ότι μπορεί να καταπραΰνει την ευαίσθητη επιδερμίδα, όπως τα ερεθισμένα πόδια;

Οι καταπραΰντικές ιδιότητες των νιφάδων βρώμης μπορούν να ηρεμήσουν το δέρμα που έχει ερεθιστεί και εμφανίζει φαγούρα, επαναφέροντας την υγρασία της επιδερμίδας και καταπολεμώντας τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Πώς θα το κάνεις: Καταπραϋντικό αφρόλουτρο με νιφάδες βρώμης

Η διαδικασία:

Ρίξε στο μπλέντερ 1 κούπα νιφάδες βρώμης και άλεσέ τες μέχρι να γίνουν πολύ λεπτή σκόνη (είναι σημαντικό να τις αλέσεις πολύ, ώστε να μπορούν να διαλυθούν στο νερό και όχι να πέφτουν στον πάτο της μπανιέρας λόγω βάρους). Ρίξε την αλεσμένη βρώμη στην μπανιέρα την οποία έχεις γεμίσει με ζεστό νερό. Ανακάτεψε καλά. Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις ό,τι άλλο υλικό θέλεις, όπως γάλα για ενυδάτωση ή αιθέριο έλαιο λεβάντας που επίσης βοηθάει στην αντιμετώπιση των ερεθισμών του δέρματος και έχει καταπραϋντικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα θα κάνει το αφρόλουτρο να μυρίζει υπέροχα και θα σε χαλαρώσει. Άφησε να περάσουν 5-10 λεπτά πριν μπεις στην μπανιέρα (φρόντισε να έχεις ξεκινήσει με πιο ζεστό νερό).

Μπες στη μπανιέρα (προσεκτικά, γιατί μπορεί να γλιστράει περισσότερο λόγω των υλικών που πρόσθεσες) και χαλάρωσε, μέχρι το νερό να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Πριν βγεις, αν θέλεις, μπορείς να ξεπλύνεις ελαφρώς το σώμα σου με καθαρό χλιαρό νερό. Σκούπισέ το πολύ απαλά με ταμποναριστές κινήσεις.

Extra tip: Aν δεν είσαι σίγουρη ότι έχεις αλέσει αρκετά τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ, κάνε μια δοκιμή σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό. Ρίξε μια κουταλιά από την αλεσμένη βρώμη για να επιβεβαιώσεις πως η σκόνη αναμειγνύεται με το νερό και δεν «κάθεται» στον πάτο του ποτηριού.