Και ποιος δεν αγαπά τις σοκολάτες; Ποιος μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό ενός σοκολατένιου γλυκού, ακόμη κι αν βρίσκεται σε δίαιτα; Ωστόσο, η σοκολάτα κρύβει πολλά οφέλη και για την επιδερμίδα μας, χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του κακάο.

Εμείς σου προτείνουμε αυτή την πανεύκολη μάσκα σοκολάτας.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1/4 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1/4 του φλιτζανιού πλιγούρι βρώμης
2 κουταλιές της σούπας γάλα (ή κρέμα γάλακτος)

 

μασκα σοκολατας


Η προετοιμασία της μάσκας στην κυριολεξία θα σου πάρει λιγότερο από 3 λεπτά!

Σε ένα καθαρό μπολ ρίχνεις το πλιγούρι βρώμης, το μέλι, τη σκόνη κακάο και το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος) και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να σχηματιστεί μία παχύρευστη πάστα. Προαιρετικά, μπορείς να αλέσεις τη βρώμη στο μπλέντερ, ώστε να αποκτήσει μία πιο πουδρέ υφή, πριν την αναμείξεις με τα υπόλοιπα συστατικά.

Η μάσκα είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσεις!

 

b5f20877729b25792d88842564b1a554

 

Η εφαρμογή:

Άπλωσε τη μάσκα σε καθαρή επιδερμίδα στο πρόσωπο και ψηλά στο ντεκολτέ σου και άφησέ τη για περίπου 15- 20 λεπτά, ώσπου να απορροφηθεί εντελώς. Στο τέλος, σκούπισε το πρόσωπό σου με μια ζεστή βρεγμένη βαμβακερή πετσέτα και ξέπλυνε καλά με χλιαρό ή κρύο νερό. Μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία μία με δύο φορές την εβδομάδα, για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αν σου έχει περισσέψει μάσκα, τοποθέτησε τη σε ένα μικρό βαζάκι και φύλαξέ τη στο ψυγείο μέχρι την επόμενη φορά (καλό θα ήταν να την καταναλώσεις βέβαια μέσα στην εβδομάδα).

 

87f795dd040e50314d6e696f2dd05358

 

Τα οφέλη: 

Το κακάο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που κρατούν την επιδερμίδα λεία και απαλή ενώ συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των κυττάρων, την επιδιόρθωση αλλά και πρόληψη των βλαβών τους. Επιπλέον, αυξάνει την ενυδάτωση και καταπραΰνει το δέρμα. Παράλληλα, το μέλι, δρώντας ως το καλύτερο φυσικό ενυδατικό του δέρματος, του δίνει μια υγιή λάμψη και το πλιγούρι βρώμης βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του. Τέλος, η κρέμα γάλακτος ενυδατώνει το δέρμα και δρα κατά των ενοχλητικών ρυτίδων.

 

Δες ακόμη:

Ραγάδες: Αντιμετώπισέ τες με αυτή τη συνταγή

Τα 4 κουρέματα που θα κάνουν τα μαλλιά σου να δείχνουν πιο πυκνά