Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την Ανάσταση και οι περισσότερες, ενώ έχουμε αποφασίσει τι θα φορέσουμε, το μακιγιάζ που θα συνοδεύει το look μας το αφήνουμε στην έμπνευση της τελευταίας στιγμής.

Και φυσικά, τελευταία στιγμή σημαίνει λάθη και τα λάθη δεν «χωρούν» σε ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ, πόσο μάλλον όπως το αποψινό. Γι' αυτόν τον λόγο, απευθυνθήκαμε στον «expert» του είδους, τον hair & make-up artist Ρένο Πολίτη, που επιμελείται το look πολλών διάσημων κυριών, προκειμένου να μας επισημάνει τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε οι περισσότερες στο μακιγιάζ μας και τον τρόπο να τα αποφύγουμε!

 

resize

 
Σημείωνε προσεκτικά, λοιπόν:

 

1. Λάθος επιλογή στο foundation και γενικότερα εμμονή με την κάλυψη

«Η κάλυψη είναι κάτι υποκειμενικό. Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν πως το να πάρουν ένα super καλυπτικό προϊόν για το πρόσωπό τους, χωρίς να εξετάζουν τον τόνο της επιδερμίδας τους είναι και το ιδανικό. Λάθος! Θα πρέπει να γίνεται μία σωστή επιλογή στα προϊόντα που χρησιμοποιούν, ανάλογα με το τόνο της επιδερμίδας τους, την απόχρωση και την υφή του προϊόντος. Ασφαλώς, βέβαια, ένα προϊόν θεωρείται "πετυχημένο" όταν έχει αποτέλεσμα που διαρκεί!»

 

2. Υπερβολική λάμψη

«Υπάρχουν επιδερμίδες που δεν έχουν ανάγκη τις λάμψεις και γι΄αυτό θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή! Για παράδειγμα, οι γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα θα πρέπει να αποφεύγουν τις λάμψεις ενώ σημαντική είναι και η ποσότητα που χρησιμοποιείται. Συνιστώ λογική ποσότητα σε λίγα σημεία του προσώπου, όπως πάνω στα μήλα, ή στην εξωτερική γωνία των ματιών προκειμένου να "δένουν" με τις σκιές ή τα προϊόντα των ματιών. Και ποτέ δεν βάζουμε λάμψη στο μέτωπο».

 

13101189 1069812283090808 241355803 n

 

3. Προσοχή στην πούδρα

«Η πούδρα θα πρέπει να μπαίνει σε ελάχιστα σημεία (π.χ γύρω από τα χείλη) και σε ελάχιστη ποσότητα. Φυσικά, ο βασικός σκοπός της είναι να κάνει το makeup να μένει σταθερό για πολλές ώρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να βάζεις μεγάλες ποσότητες σε όλο το πρόσωπό σου. Επίλεξε μία ελαφριά σύνθεση και επιλεγμένα σημεία στο πρόσωπό σου για να τη φορέσεις. Γενικότερα λέμε "ναι" στο highlighter και όχι στις βαριές πούδρες».

 

4. Λάθος ενυδατική βάση

«Εξίσου σημαντικό λάθος είναι η επιλογή της ενυδατικής κρέμας, πάνω στην οποία οικοδομείται το υπόλοιπο μακιγιάζ. Για παράδειγμα οι πολύ αφυδατωμένες επιδερμίδες θα πρέπει να ενυδατώνονται σωστά και βαθιά προκειμένου να μην σπάσει το μακιγιάζ. Από την άλλη, οι πολύ λιπαρές κρέμες θα πρέπει να αποφεύγονται σε περίπτωση που κάποια γυναίκα έχει λιπαρή επιδερμίδα, μιας και το μακιγιάζ τελικά δεν θα έχει διάρκεια».

 

 13115848 1069812263090810 786787410 n

 

5. Λάθος concealer

«Είναι μεγάλο λάθος να χρησιμοποιείται πολύ ανοιχτός τόνος στο concealer. To concealer θα πρέπει να είναι στον τόνο του δέρματος ή μισό τόνο πιο σκούρο, για ένα πιο υγιές αποτέλεσμα με φυσική κάλυψη. Και φυσικά, αυτό είναι και το μυστικό προκειμένου να αποφύγει κάθε γυναίκα τα μπαλώματα στο μακιγιάζ της».

 

Καλή Ανάσταση, λοιπόν!

 

Δες ακόμη:

Ανοιξιάτικα Μανικιούρ: Τα 30 πιο hot σχέδια της σεζόν

Τα 4 κουρέματα που θα κάνουν τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο πύκνα