Λίγο το γεγονός πως έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, λίγο ότι δεν πρόσεξες πως το ξυραφάκι σου έχει θαμπές λεπίδες, μετά το ξύρισμα τα πόδια σου γέμισαν κοκκινίλες και μικρές εξανθήματα, που σου προκαλούν φαγούρα. Τι κάνεις; Πώς μπορείς να απαλλαγείς από τους ερεθισμούς άμεσα και χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα;

Η φύση σου δίνει, για άλλη μία φορά, το «μαγικό» συνδυασμό φυσικών υλικών που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αμέσως μετά το ξύρισμα. Δες, λοιπόν, τρεις super φυσικές συνταγές που θα σε ανακουφίσουν!


Για την πρώτη θα χρειαστείς:

-Αιθέριο έλαιο tea tree
-Ελαιόλαδο

Σε ένα μικρό μπολ ανάμιξε 2-3 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο tea tree με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Εφάρμοσε το μείγμα πάνω στην ερεθισμένη επιδερμίδα σου, κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Χάρη στις αντισηπτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, το tea tree oil σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο ενυδατώνουν την ερεθισμένη περιοχή και προσφέρουν άμεση ανακούφιση! Δεν χρειάζεται να ξεβγάλεις στο τέλος, μιας και η μάσκα θα έχει απορροφηθεί.

 

landscape 1434056098 shaving

Για τη δεύτερη συνταγή θα χρειαστείς:

- Ένα αγγούρι
- Γιαούρτι

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις περίπου μισό αγγούρι και να το πολτοποιήσεις στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, ρίξε μία με δύο περίπου κουταλιές της σούπας πλήρες γιαούρτι. Ανακάτεψε πολύ καλά το μείγμα, ώσπου να ομογενοποιηθεί. Άπλωσε στην περιοχή με τις κοκκινίλες και περίμενε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί. Στο τέλος ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Το αγγούρι έχει ενυδατικές αλλά και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ τα λιπαρά του γιαουρτιού ενυδατώνουν και βοηθούν στον απαλό καθαρισμό του δέρματος!

 

 

choosing a razor

Για την τρίτη συνταγή θα χρειαστείς:

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι gel aloe vera.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις ένα φύλλο αλόης και να πάρεις το gel. Εφάρμοσε ένα παχύ στρώμα στα σημεία που θέλεις και άφησέ το μέχρι να απορροφηθεί πλήρως από την επιδερμίδα σου. Στο τέλος, ξέπλυνε με κρύο νερό! Μπορείς να επαναλάβεις δύο με τρείς φορές την ημέρα. Η aloe vera είναι γνώστη για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες και γι' αυτό θα προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον πόνο και τη δυσφορία.

 

Δες ακόμη...

Σγουρά μαλλιά: 6 βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Κυτταρίτιδα: 3 ανέξοδοι τρόποι να την καταπολεμήσεις!