Λίγο η συχνή χρήση των προϊόντων και εργαλείων hairstyling, λίγο η έλλειψη χρόνου που σε καθημερινή βάση σε αποτρέπει από το να τα περιποιηθείς όσο ήθελες, και τα μαλλιά σου έχουν χάσει τη λάμψη τους.

Αν θέλεις, λοιπόν, να τα αναζωογονήσεις άμεσα και, το βασικότερο, ανέξοδα, τότε δεν έχεις παρά να κατευθυνθείς στην κουζίνα σου και να κάνεις μία τέλεια μάσκα μαλλιών με φυσικά υλικά.


Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι:

- μισή μπανάνα

- ¼ αβοκάντο

- 1 κουταλιά της σούπας λευκό γιαούρτι πλήρες

IMG 2470 Fotor


Η προετοιμασία, που θα σου πάρει μόνο μερικά λεπτά:

Με τη βοήθεια του μπλέντερ, χτύπησε τη μισή μπανάνα και το αβοκάντο μέχρι να πολτοποιηθούν. Στο μείγμα ρίξε μία κουταλιά γιαούρτι πλήρες και ανακάτεψε πολύ καλά. Η μάσκα είναι έτοιμη για χρήση!

 

soft n shiny hair


Η σωστή εφαρμογή:

Άπλωσέ τη σε όλο το μήκος των μαλλιών σου (από τις ρίζες μέχρι τις άκρες) ώστε να απορροφηθεί ομοιόμορφα. Για πιο άμεσα αποτελέσματα, εφάρμοσε τη μάσκα σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά, όπου τα λέπια της τρίχας είναι ανοιχτά (και μη διστάσεις να φορέσεις σκουφάκι μπάνιου!). Άφησέ τη να δράσει για μισή ώρα περίπου. Στο τέλος, ξέπλυνε με δροσερό νερό και συνέχισε το λούσιμό σου με το σαμπουάν.

 

Η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που, σε συνδυασμό με το αβοκάντο, θα θρέψουν βαθιά την τρίχα και θα την ενυδατώσουν.

Δες ακόμη: O makeup artist της Beyoncé αποκαλύπτει τα tricks για τέλειες βλεφαρίδες!