Είτε επιλέγεις να βάφεις μόνη σου τα νύχια σου σε έντονες αποχρώσεις, είτε σε πιο παλ, πολλές είναι οι φορές που κάνεις λάθη εν αγνοιά σου. Παρακάτω θα δεις ποια είναι τα 7 πιο συνηθισμένα και πώς θα τα διορθώσεις.

- Λιμάρεις προς πάσα κατεύθυνση
Το να λιμάρεις τα νύχια σου α) με ένταση β) προς πάσα κατεύθυνση (δεξιά, αριστερά) μπορεί να τα αποδυναμώσει και να τα κάνει πιο εύθραστα στο σπάσιμο ή το ξεφλούδισμα. Αντ 'αυτού, οι nail experts προτείνουν να τα λιμάρεις μόνο προς μία κατεύθυνση - από τις άκρες προς το κέντρο.

 

ParkandCube DIY faberge egg nails 03

 

- Παραλείπεις τη βάση
Η σωστή αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Ξεκίνα, λοιπόν, το μανικιούρ σου εφαρμόζοντας πάντα τη βάση. Κι όμως, όσο κι αν πολλές φορές δεν το πιστεύεις, αυτό το βήμα μπορεί να κάνει τη διαφορά! Η βάση βοηθά το βερνίκι να εφαρμόσει και να «στρώσει» τέλεια πάνω στο νύχι, ενώ παράλληλα προστατεύει τη βάση του από τυχόν λεκέδες, χαρίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια στο μανικιούρ.

 

- Το παρακάνεις με το βερνίκι (απλώνεις πολλές και παχιές στρώσεις)
Βγάλε από το μυαλό σου πως, όσο περισσότερη ποσότητα βερνικιού βάλεις στα νύχια σου, τόσο πιο έντονο θα είναι το χρώμα. Το αντίθετο μάλιστα, η υπερβολική ποσότητα ή αντίστοιχα οι παχιές στρώσεις μπορεί να κάνουν το μανικιούρ σου να ξεφλουδίσει πιο εύκολα. Πάντα, λοιπόν, θα πρέπει να θυμάσαι να σκουπίζεις το βουρτσάκι από το βερνίκι σου, στην άκρη του μπουκαλιού και μετά να το χρησιμοποιείς. Έτσι, αποφεύγεις να περάσει χρώμα και στα πετσάκια γύρω από τα νύχια σου.

 

- Είσαι ανυπόμονη
Περίμενε τουλάχιστον ένα με δύο λεπτά, προκειμένου να στεγνώσει η κάθε στρώση, πριν απλώσεις την επόμενη. Με αυτόν τρόπο, το τελικό μανικιούρ σου θα στεγνώσει πιο γρήγορα και σωστά.

 

- Ξεχνάς να βάλεις top coat
Μπορεί ο χρόνος να σε πιέζει, όμως, αν θέλεις ένα άψογο και με διάρκεια μανικιούρ, θα πρέπει στο τέλος πάντα να εφαρμόζεις το top coat. Αυτό είναι και το τελευταίο αλλά σημαντικό βήμα, που «κλειδώνει» το χρώμα και δίνει λάμψη στο μανικιούρ. Επίσης, ένα πολύ χρήσιμο tip είναι να εφαρμόζεις το top coat κάθε δύο ή τρεις μέρες προκειμένου να κάνεις το μανικιούρ σου να κρατήσει περισσότερες μέρες.

 

287

 

- Δεν χρησιμοποιείς λαδάκι στα πετσάκια των νυχιών
Tο λαδάκι για τα πετσάκια των νυχιών σου είναι απαραίτητο, υποστηρίζουν πολλοί nail experts. Καλό θα ήταν να το απλώνεις πάνω τους και γενικότερα γύρω από τη βάση των νυχιών σου κάθε βράδυ λίγο πριν κοιμηθείς, ώστε να μπορεί να απορροφηθεί και να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κι αν ρωτάς... το λαδάκι για πετσάκια διεισδύει μέσα από το βερνίκι και διατηρεί τα νύχια υγιή κάνοντάς τα λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο ή στο ξεφλούδισμα.

 

- Δεν καθαρίζεις τα σύνεργά σου
Όπως τα «εργαλεία» του μακιγιάζ σου (πινέλα, σφουγγαράκια κλπ), έτσι και τα αντίστοιχα σύνεργα του μανικιούρ σου (ψαλιδάκι, λίμα, νυχοκόπτης, ξυλάκια μανικιουρ, τσιμπιδάκι κλπ) χρειάζονται απολύμανση με αντιβακτηριδιακό σαπούνι ή οινόπνευμα σε τακτική βάση, προκειμένου να αποφύγεις τυχόν μολύνσεις, που μπορεί να οδηγήσουν και σε μυκητιάσεις.

Δες ακόμη: 8 πολύ χρήσιμα tips ομορφιάς από τη Gigi Hadid