Εκτός από τη συνηθισμένη χρήση στην κουζίνα μας, η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί έξυπνα και στη beauty ρουτίνα μας. Πάμε να δούμε πέντε έξυπνες χρήσεις της:

- Νύχια με κιτρινισμένη όψη
Αν βλέπεις τα νύχια σου το τελευταίο διάστημα να έχουν μία κιτρινωπή απόχρωση (εδώ μπορείς να τσεκάρεις μερικούς από τους λόγους), τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις πολύ καλά σε ένα μικρό μπολ λίγη μαγειρική σόδα με νερό, ώσπου να δημιουργηθεί μία παχύρευστη πάστα. Άπλωσε μία ποσότητα πάνω στα νύχια σου και με μία παλιά οδοντόβουρτσα τρίψε στα σημεία.


- Θαμπά και άτονα μαλλιά
Αν τα μαλλιά σου φαίνονται θαμπά και άτονα, μπορείς να αναμείξεις ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στη συνηθισμένη ποσότητα σαμπουάν που βάζεις για να λουστείς. Κάνε ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά σου στο τριχωτό της κεφαλής σου, προκειμένου να απορροφηθεί πιο γρήγορα το μείγμα. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να χρησιμοποιείς τη μαγειρική σόδα στα μαλλιά σου περισσότερο από 1 φορά το μήνα καθώς είναι πολύ αλκαλική, ανοίγει τα λέπια της τρίχας και η συχνή χρήση της μπορεί να αποφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα.

 

mageiriki soda 20 xriseis pou den fantazosastan 2.w hr

- Κίτρινα δόντια
Αν ψάχνεις ένα φυσικό τρόπο να κάνεις τα δόντια σου πιο λευκά, τότε μπορείς να ανακατέψεις λίγη μαγειρική σόδα στην οδοντόκρεμά σου την ώρα που βουρτσίζεις τα δόντια σου. Δρα ως φυσικό λευκαντικό δοντιών που χρησιμοποιείται ως συστατικό ακόμα και σε πολλά προϊόντα.


- Λιπαρά μαλλιά- η λύση SOS της τελευταίας στιγμής
Έχεις ραντεβού και δεν προλαβαίνεις να λουστείς; Η μαγειρική σόδα μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά σου και να λειτουργήσει μεταξύ άλλων και ως ξηρό σαμπουάν. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις μία μικρή ποσότητα στις ρίζες των μαλλιών σου ή πάνω στη βούρτσα σου και απλά να «δουλέψεις» με τα δάχτυλά σου, προκειμένου να δώσεις όγκο. Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει αμέσως τη λιπαρότητα και θα δώσει μερικές ώρες- μέρες παράταση στο λούσιμο!


- Θαμπή επιδερμίδα
Εκτός όλων των άλλων, η μαγειρική σόδα μπορεί να αποτελέσει το τέλειο συστατικό για ένα DIY scrub, που θα αφήσει την επιδερμίδα σου απαλή και λεία. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι ανακατέψεις σε ένα μπολ 2-3 μέρη μαγειρικής σόδας με 1 μέρος νερού. Ανάμειξε καλά τα δύο υλικά ώσπου να δημιουργηθεί μία παχύρευστη πάστα. Με το μείγμα κάνε απολέπιση σε όλο σου το σώμα!