Η αποτρίχωση είναι σίγουρα μια από τις beauty «ιεροτελεστίες» που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι. Κι αν έχεις επιλέξει την αποτρίχωση με κερί, υπάρχουν μερικά λάθη που μπορείς να αποφύγεις και να κάνεις τα πράγματα πιο εύκολα και... λιγότερο επώδυνα!

- Κακή αρχή

Όχι, όσο περιττό κι αν σου ακούγεται... η απολέπιση είναι το πρωταρχικό βήμα προκειμένου να πετύχεις ένα μακράς διάρκειας αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα πριν ξεκινήσεις να κάνεις αποτρίχωση με κερί, καλό θα ήταν να έχεις κάνει απολέπιση για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και να μαλακώσει η τρίχα, γεγονός που κάνει την όλη διαδικασία πιο εύκολη και σαφώς πιο αποτελεσματική.

 

-Αφήνεις πολύ καιρό να περάσει...

Μπορεί η αποτρίχωση να είναι από τις πιο οδυνηρές διαδικασίες στη beauty ρουτίνα μίας γυναίκας, όμως θα πρέπει να ξέρεις πως, όσο πιο μεγάλο μήκος έχουν οι τρίχες, τόσο πιο επώδυνη θα είναι η αποτρίχωση. Κάθε 2-3 εβδομάδες είναι ένα καλό timing ενώ οι τρίχες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε μήκος τον κόκκο ενός ρυζιού.

 

87

-Κάνεις αποτρίχωση αμέσως μετά το μπάνιο

Ιδιαίτερα μετά το ντους, η επιδερμίδα έχει κρατήσει αρκετή υγρασία, με αποτέλεσμα το κερί να μην «κολλάει» και να κάνει ακόμη πιο επίπονη τη διαδικασία. Επίσης, τα φυσικά έλαια που παράγει σε καθημερινή βάση η επιδερμίδα λειτουργούν ως φυσικός ρυθμιστικός παράγοντας μεταξύ του κεριού και της επιδερμίδας, μειώνοντας τον κίνδυνο ερεθισμών.

 

-Είσαι ανυπόμονη

Μπορεί να περίμενες πώς και πώς την ημέρα που θα έκανες αποτρίχωση για να χαρείς αμέσως μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα, αλλά δυστυχώς, θα πρέπει να συγκρατηθείς για λίγο. Καλό θα ήταν να αποφύγεις μέσα στο ίδιο 24ωρο το μπάνιο και γενικότερα την επαφή με το ζεστό νερό ή τα θερμά περιβάλλοντα όπως το χαμάμ ή η σάουνα, προκειμένου να αποφύγεις τυχόν μολύνσεις.

 

tanning and hair removal

5. Δεν φροντίζεις για να έχεις

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω μιας υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας, γεγονός που θα κάνει και τη διαδικασία της αποτρίχωσης πιο εύκολη . Μην αμελείς, λοιπόν, α)να πίνεις πολύ νερό, β) να απλώνεις την ενυδατική σου τακτικά, γ) να φροντίζεις τη διατροφή σου, μιας και, αν η επιδερμίδα σου είναι αφυδατωμένη, υπάρχουν πολλές πιθανότητες οι τρίχες να μην αφαιρούνται εντελώς από τη ρίζα.