Ποια είναι η γυναίκα που ξέρει περισσότερα για το Instagram από οποιαδήποτε άλλη; Όχι, δεν είναι η Kim Kardashian (αν και έχει απίστευτα πολλούς followers), ούτε η Taylor Swift.

 

eva chen lucky 2

 

Το όνομά της είναι Eva Chen (αν δεν την ακολουθείς, κάνε κλικ εδώ και θα καταλάβεις γιατί πρέπει οπωσδήποτε να πατήσεις το follow δίπλα στο όνομά της), είναι υπεύθυνη για τις συνέργειες μόδας του Instagram και πρώην editor-in-chief του αμερικανικού περιοδικού Lucky. Έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να «αφηγείται» ιστορίες μέσα από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και είναι πάντα από τις πρώτες που ακολουθούν, αλλά και δημιουργούν τις τάσεις στα... φιλτραρισμένα posts του.

 

evachen instagram

photo: @evachen212/Instagram

 

Η ίδια, σε συνέντευξή της στη γαλλική και στη βρετανική Vogue, αποκάλυψε, με αφορμή τον fashion month που διανύουμε (με τελευταία στάση, αυτή την εβδομάδα, το Παρίσι) τα δικά της μικρά, ψηφιακά μυστικά που μπορείς κι εσύ να ακολουθήσεις, για να αποκτήσεις ένα απόλυτα στυλάτο Instagram account!

1. Να είσαι πρωτότυπη.

Δεν υπάρχει λόγος να βγάζεις ίδιες φωτογραφίες με όλο τον κόσμο, η ζωή δεν είναι μόνο η πασαρέλα. Το να αιχμαλωτίζεις τις λεπτομέρεις που κάνουν την Εβδομάδα Μόδας αυτό που είναι, είναι κάτι πολύ πιο διασκεδαστικό. Ψάξε τους stars στην πρώτη σειρά, τα μοντέλα backstage, τις λεπτομέρειες, τα παπούτσια, τα street looks.

2. Να είσαι ο εαυτός σου.

Η σελίδα σου στο Instagram πρέπει να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σου, οι followers σου θέλουν να δουν αυτό που βλέπεις εσύ, αντί για κάτι άλλο που έχει ήδη δημοσιευθεί παντού.

3. Διασκέδασε με τις εφαρμογές.

Κάνε Hyperlapse σε ένα φινάλε, Boomerang με τα μοντέλα και χρησιμοποίησε το slow-mo για τις λεπτομέρειες (σ.σ.: αυτό μπορείς να το εφαρμόσεις, φυσικά και εκτός Εβδομάδας Μόδας, στις δικές σου, καθημερινές στιγμές).

4. Χρησιμοποίησε τα σωστά φίλτρα.

Το Instagram υπάρχει για να κάνει τις φωτογραφίες σου να δείχνουν πιο ωραίες. Υπάρχουν πολλά tips και κόλπα για να «αναβαθμίσεις» το παιχινίδι των φωτογραφιών. Τα αγαπημένα μου φίλτρα είναι τα Clarendon, Lark και Juno, αλλά τα φίλτρα πρέπει να είναι μια προσωπική επιλογή, όλα χτίζουν την ταυτότητά σου.


5. Χρησιμοποίησε τα σωστά hashtags.

Αυτή τη σεζόν όλοι χρησιμοποιούν το #Instashoot, αλλά μπορείς να είσαι δημιουργική με τα hashtags σου - εγώ δημοσιεύω τα #Instashoes μου και την #Instabag μου κάθε μέρα.

6. Ακολούθησε τους σωστούς ανθρώπους.

Υπάρχουν τόσοι δημιουργικοί άνθρωποι στο Instagram, είναι τόσο ενδιαφέρον να δεις τις Εβδομάδες Μόδας από τη δική τους οπτική γωνία. Λατρεύω τους @KarlieKloss, @patmcgrathreal, @isabelitavirtual, @fashioninstant και @aguynamedpatrick.

7. Να αιχμαλωτίζεις μοναδικές στιγμές που οι άλλοι μπορεί να μην έχουν προσέξει.

Όσο πιο αυθεντική η στιγμή, τόσο περισσότερα likes θα πάρεις.

8. Χρησιμοποίησε τη λειτουργία burst για να «πιάσεις» μια καλή λήψη από την πασαρέλα. 

Αλλά προσωπικά, εγώ προτιμώ τα videos.

9. Μην ξεχνάς το κοινό σου.

Να παραμένεις πιστή στην ψηφιακή ταυτότητα που έχεις δημιουργήσει, αλλιώς οι άνθρωποι που σε ακολουθούν θα πάψουν να ενδιαφέρονται

10. Βρες όμορφα μέρη για να φωτογραφίσεις.

Στο Παρίσι είναι εύκολο, καθώς όλη η πόλη έχει φωτογένεια, αλλά η Νέα Υόρκη είναι λιγάκι πιο μπερδεμένη, καθώς όλα κινούνται πιο γρήγορα, χρειάζεται να πάρεις τον χρόνο σου και να σταματήσεις. Στο Μιλάνο, πάντα φωτογραφίζω φαγητό! (σ.σ. φανταστείτε να επισκεπτόταν και την ακόμη πιο φωτογενή Ελλάδα μας!)

11. Να το διασκεδάζεις!

Οι άνθρωποι το αγαπούν και μαγεύονται από συγκεκριμένες εικόνες.

12. Να είσαι συνεπής.

Σκέψου έναν αριθμό από posts που μπορείς να διατηρείς σχεδόν σε καθημερινή βάση.

13. Και τέλος, να είσαι σε επαφή με τους followers σου.

Οι άνθρωποι είναι περίεργοι γι' αυτό που κάνεις, οπότε, αν σου κάνουν ερωτήσεις, να κολακεύεσαι που θέλουν να γνωρίζουν και να τους απαντάς!

Δες ακόμα: 3 insiders αποκαλύπτουν ιστορίες τρόμου από την Εβδομάδα Μόδας