Σίγουρα το έχεις πάθει κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής σου και η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά εκνευριστικό το να πρέπει να βρεις καινούργιο look για να φορέσεις, απλά επειδή λέρωσες τα ρούχα σου με αποσμητικό. Πώς μπορείς να το αποφύγεις, αλλά και να σώσεις τα ρούχα σου από ένα τέτοιο συμβάν; Οι ειδικές, Gwen Whiting και Lindsey Boyd (έχουν δική τους εταιρεία απορρυπαντικών), μίλησαν στο Instyle.com και τα tips τους, που θα βρεις παρακάτω, αν μη τι άλλο θα σου φανούν χρήσιμα!

1. Για να πλύνεις ένα μπλουζάκι που έχεις λερώσει με αποσμητικό, δώσε σημασία στο ύφασμα. Αν πρόκειται για ένα ανθεκτικό ύφασμα, μπορείς να το αφήσεις για 30 περίπου λεπτά σε ζεστό νερό πριν το πλύνεις ή να το αφήσεις για λίγα λεπτά κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης. Αν όμως πρόκειται για ένα top από πιο ντελικάτο ύφασμα, πριν το κυρίως πλύσιμο (το οποίο θα κάνεις φυσικά στο χέρι) κάνε μια πρόπλυση και μούλιασε για λίγο το ύφασμα, χρησιμοποιώντας όμως χλιαρό νερό.

 

2. Αν βιάζεσαι να φύγεις από το σπίτι και δεν γίνεται να αλλάξεις ρούχο, μη χρησιμοποιήσεις νερό για ν' αφαιρέσεις τον λεκέ. Υπάρχει στην αγορά σφουγγαράκι που αφαιρεί το αποσμητικό από τα ρούχα. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να καθαρίσεις τον λεκέ με ένα μωρομάντηλο. Αλλιώς, μπορείς να πιάσεις ένα εσωτερικό σημείο του ρούχου σου και να τρίψεις με αυτό τον λεκέ ώστε αυτός να μεταφερθεί σε σημείο που δεν φαίνεται.

 

3. Πρόσεξε τι είδους αποσμητικό επιλέγεις. Ένα εντελώς διάφανο αποσμητικό σε σπρέι είναι η πιο ασφαλής λύση.

Διάβασε επίσης:

Το πιο σέξι φόρεμα του καλοκαιριού και ο σωστός τρόπος για να το φορέσεις