Μια πολύ σπάνια Birkin τσάντα του οίκου Hermès αγόρασε ένας Ασιάτης συλλέκτης πρόσφατα, από τον γνωστό οίκο δημοπρασιών Christie's και απ' ό,τι φαίνεται έδωσε ένα αστρονομικό ποσό για να την αποκτήσει.

 

F hermes crocodile himalayan birkin

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, η «Diamond Himalaya Nicoticus» τσάντα Hermès, μοντέλο Birkin, από δέρμα κροκοδείλου, χρυσό 18 καρατίων και διαμάντια, πουλήθηκε για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 300.168 δολαρίων.

«Τα διαμαντένια κομμάτια που δημιουργεί η Hermès είναι μοναδικά, αλλά κανένα δεν είναι τόσο θρυλικό όσο η Himalaya. Θεωρείται πως είναι η μία από τις δύο Himalayas που παράγονται κάθε χρόνο, παγκοσμίως, μια πολύ μικρή παραγωγή για τσάντες», ανέφερε το δελτίο τύπου του Christie's.

Η τσάντα φτιάχτηκε το 2008 και πουλήθηκε για πρώτη φορά το 2009, ενώ η τιμή της έσπασε το ρεκόρ της φούξια και επίσης στολισμένης με διαμάντια Hermès Birkin bag, που είχε πουληθεί για 222.000 δολάρια, σύμφωνα με το CNN.

 

2373

Η τσάντα που είχε το προηγούμενο ρεκόρ

 

gallery 1464730933 hbz jane birkin bag rexusa

H Βρετανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Jane Birkin (από την οποία πήρε το όνομά της τη δεκαετία του '80 η θρυλική πλέον τσάντα) ποζάρει με τη δική της μαύρη Birkin bag το 1996.

Διάβασε επίσης: 

Καλοκαίρι 2016: Τα κομμάτια που πρέπει να αποκτήσεις κι εκείνα που πρέπει να αποφύγεις φέτος