Αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η Εβδομάδα Μόδας, ενώ σειρά στο fashion calendar έχουν το Λονδίνο και το Μιλάνο, με την αυλαία του «μήνα της Μόδας» να πέφτει στο Παρίσι τις πρώτες μέρες του Μαρτίου.


Διάσημοι σχεδιαστές και μεγάλοι οίκοι παρουσιάζουν τις συλλογές τους για το ερχόμενο Φθινόπωρο, A-list celebrities κοσμούν τις πρώτες σειρές και fashionistas από ολόκληρο τον πλανήτη περπατούν με άνεση μπροστά στους street style φωτογράφους, όμως, πίσω από όλη αυτή τη φρενίτιδα, βρίσκονται άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά για να βγει στο catwalk ένα άρτιο αποτέλεσμα.

 

hair make

 

Ξεχωρίσαμε στο Instyle.com τις ιστορίες τριών επαγγελματιών που αποκάλυψαν ευτράπελα που τους συνέβησαν εκείνες τις γεμάτες τρέλα ώρες πριν από τα μεγάλα shows και που, τελικά, δείχνουν την πραγματική όψη της Εβδομάδας Μόδας:

 

Judy Amanda, Βοηθός Backstage

«Έχω δουλέψει με την backstage ομάδα της Barbara Berman ως βοηθός για πάνω από πέντε χρόνια. Μια χρονιά, ένας σχεδιαστής είχε τις πιο "φουσκωτές" τουαλέτες που μπορείς να φανταστείς. Όταν ξεκίνησα να φοράω στο μοντέλο μου το πρώτο της look, σκόνταψα στο τούλι και την ουρά του φορέματος. Ήταν σχεδόν εφιάλτης. Ευτυχώς, δεν κατέστρεψα το φόρεμα, αλλά ένιωσα τόση ντροπή και ήταν κάτι σαν flashback στο πρώτο μου show στην Εβδομάδα Μόδας, όποτε ίδρωνα συνέχεια και ένιωθα τρομερό άγχος από το χαοτικό σκηνικό backstage.

Μια άλλη φορά, τα παπούτσια του μοντέλου μου ήταν υπερβολικά μικρά και κανένα παπούτσι από τη συλλογή δεν της έκανε. Πανικοβλήθηκα - μέχρι που είδα μια κυρία που στεκόταν backstage και τη ρώτησα τι νούμερο παπούτσια φορούσε! Μου είπε 41 και αμέσως το είπα στον προϊστάμενό μου. Δεν ξέρω τι της είπε, αλλά πριν το καταλάβω τα παπούτσια της είχαν βγει και το μοντέλο μου τα φορούσε και περπατούσε στην πασαρέλα».

 

IMG 7461

 

Michelle Saunders, Essie Celebrity Manicurist
«Υπάρχει ένας εφιάλτης που πάντα φοβάμαι: τα μοντέλα που καθυστερούν. Ποτέ δεν ξέρω πότε μπορεί να συμβεί αυτό, είναι σαν μια κακή έκπληξη. Οπότε, πρέπει να ετοιμάσω κάθε φορά την ομάδα μου για το χειρότερο σενάριο. Πάντα έχω τρεις "γρήγορους polishers" να περιμένουν για μια τέτοια περίπτωση. Και αυτό είναι αυτό που συμβαίνει συνήθως: Έχουμε περίπου τρεις ώρες πριν από την ώρα του show για να ετοιμάσουμε κάθε μοντέλο για την πασαρέλα, αλλά κάποιες φορές τα top models έχουν κι άλλο show εκείνη την περίοδο και μπορεί να έχουν ένα εντελώς αντίθετο beauty look -σγουρά μαλλιά αντί για ίσια, nude χείλη αντί για κόκκινα, σκούρα νύχια αντί για ανοιχτόχρωμα. Μόλις μάθουμε πόσα μοντέλα θα εμφανιστούν τελευταία στιγμή, μπαίνουμε σε mood πανικού. Ξεκινάμε με το να ταιριάξουμε το look και ξεκινάω να ουρλιάζω "Μη βάζετε βάση!" ή "Απλά βάψτε τα νύχια πάνω από το nude βερνίκι που ήδη έχουν!". Επικρατεί το απόλυτο χάος. Αλλά, με κάποιο μαγικό τρόπο, αυτός ο εφιάλτης γίνεται όνειρο όταν βλέπεις τελικά τα μοντέλα να περπατούν στην πασαρέλα».

 

Fall 2011 New York Fashion Week Backstage Photos DKNY Diane von Furstenberg Thakoon Tommy Hilfiger Theyskens Theory

 

Alexandra Elizabeth, Μοντέλο
«Μια σεζον έπρεπε να ταξιδέψω από το Λονδίνο στο Μιλάνο, το οποίο υποτίθεται πως είναι εύκολο (δυόμισι ώρες πτήση), όμως τελικά ήταν εφιάλτης. Πρώτα, οι πτήσεις μας ακυρώθηκαν λόγω καιρού και ήταν αδύνατον να κλείσουμε νέα πτήση, γιατί όλα τα μοντέλα από την εβδομάδα μόδας έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Είχα ένα fitting στο Gucci αργότερα εκείνη τη μέρα που ήταν πολύ σημαντικό, οπότε έπρεπε να είμαι εκεί. Όταν τελικά φτάσαμε με μια πτήση από το Heathrow -καταφέραμε να φτάσουμε στο αεροδρόμιο μισή ώρα πριν την αναχώρηση!- κλείσαμε την πτήση και καθίσαμε ανακουφισμένες, μόνο και μόνο για να μας πουν πως το αεροπλάνο έπρεπε να γυρίσει πίσω. Οι άλλες δεν κατάφεραν να έρθουν στην πτήση και οι βαλίτσες τους έπρεπε να ξεφορτωθούν. Πήρε μια ώρα.

Όταν προσγειωθήκαμε στη Γενεύη, σοκαριστήκαμε τη στιγμή που μάθαμε πως η πτήση που έπρεπε να πάρουμε για Μιλάνο είχε ήδη αναχωρήσει. Οπότε έπρεπε να πετάξουμε με άλλη πτήση. Και όσο περιμέναμε, ανακάλυψα πως είχα βγάλει κριθαράκι στο μάτι, πράγμα φανταστικό. Μετά από μια ακόμη καθυστέρηση, τελικά φτάσαμε στο Μιλάνο 14 ώρες μετά. Δεμ χρειάζεται να σας πω πως τελικά έχασα το fitting μου στο Gucci».