Ποιος δεν αγαπάει το άνετο στυλ; Προσωπικά, θαυμάζω τις γυναίκες που είναι 24ωρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, 12 μήνες τον χρόνο, στην τρίχα! Που φορούν πανύψηλες γόβες-στιλέτο και κάνουν το πρωί τις δουλειές τους λες και φορούν τα πιο άνετα αθλητικά παπούτσια. Ενδεχομένως να μην μπορώ -και να μην θέλω- να είμαι τόσο κοκέτα στην καθημερινότητά μου, επειδή ακριβώς στη δουλειά μου είμαι τόσο πολύ «φτιασιδωμένη». Βέβαια, έχω φτάσει και στο άλλο άκρο, του «λέτσου». Μια περίοδο δηλαδή έβγαινα από το σπίτι για να πάω στην τράπεζα ή στο σούπερ μάρκετ και φορούσα ό,τι πιο παλιό έβρισκα μπροστά μου. Και φυσικά ο συνδυασμός των ρούχων ήταν εντελώς αταίριαστος. Φρίκη, σας λέω.

Για μένα, ούτε η μία κατάσταση είναι καλή, ούτε η άλλη. Δηλαδή η καθημερινή υπερπροσπάθεια για μια «τέλεια» και αψεγάδιαστη εικόνα είναι κουραστική. Όπως επίσης και η τελείως χύμα κατάσταση, που μπορεί να σου ρίξει την αυτοπεποίθηση. Ναι, ναι. Τα ρούχα που φοράμε καθημερινά επιδρούν άμεσα στη ψυχολογία μας!

 

doukissa look

 

Έτσι, λοιπόν, αν θέλετε να υιοθετήσετε ένα casual αλλά περιποιημένο και chic look, πρέπει να κάνετε τα εξής:

1. Μαζέψτε τα μαλλιά σας σε ένα χαμηλό σινιόν. Καταλαβαίνω πως δεν γίνεται να είστε καλοχτενισμένες όλη την ώρα, ειδικά όσες έχετε σπαστά και ατίθασα μαλλιά, όπως κι εγώ. Η αλήθεια είναι πως «υποφέρουμε» συχνά από τις #badhairdays, επομένως, όταν τα μαζεύουμε πίσω, φαίνονται σίγουρα πιο περιποιημένα.

2. Βάλτε γυαλιά ηλίου. Εκτός του ότι προστατεύουν τα μάτια από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, προσδίδουν στυλ και άποψη. Και φυσικά, όσο μεγαλύτερα τόσο καλύτερα, στην περίπτωση που είμαστε ξενυχτισμένες και ταλαιπωρημένες.

3. Βάλτε αντηλιακή κρέμα και ένα ενυδατικό κραγιόν στα χείλη. Από τη στιγμή που φοράτε τα γυαλιά σας, δεν χρειάζεται να βαφτείτε περισσότερο πρωί πρωί και με αυτή τη ζέστη.

4. Βάλτε τζιν με λευκό T-shirt. Είναι ο πιο safe και chic συνδυασμός. Τώρα, αν έχετε μια ψηλόμεση τζιν φούστα ή ένα ψηλόμεσο τζιν σορτσάκι, ακόμη καλύτερα. Είναι πιο στυλάτα (και sexy!) και κολακεύουν καλύτερα τη γυναικεία σιλουέτα.

5. Παίξτε, σε ένα μόνο σημείο, με τα αξεσουάρ, πχ με μικρά κοσμήματα στον λαιμό σας ή με λεπτά βραχιολάκια στα χέρια σας.

IMG 1335

 

6. Κάντε fashion statement με τις πλατφόρμες ή τα σανδάλια σας. Επιλέξτε παπούτσια με ιδιαίτερα δεσίματα και ωραία prints. Με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζετε το outfit σας, το κάνετε πιο παιχνιδιάρικο και λιγότερο προβλέψιμο!

doukissa nomikou look of the day 2

 

Το σημερινό μου #lookoftheday είναι:

Λευκή αμάνικη μπλούζα Pink Woman
Τζιν ψηλόμεση φούστα Pink Woman
Πλατφόρμες Alexnader McQueen

 

Βρείτε περισσότερες ιδέες για καλοκαιρινά looks εδώ.