Σας έχω γράψει κι άλλες φορές για την αδυναμία μου στα φρούτα αλλά και στην πιο εξελιγμένη εκδοχή τους, τη φρουτοσαλάτα. Μάλιστα, την επιλέγω τόσο συχνά ως σνακ (είναι η #1 επιλογή μου όταν θέλω να φάω κάτι πιο χορταστικό και γευστικό ανάμεσα από τα κυρίως γεύματά μου), που έχω ανάγει τη δημιουργία της σε επιστήμη!

 

11007955 867990396576404 1501515054 n

 

Αυτά είναι λοιπόν τα δικά μου tips για μια τέλεια φρουτοσαλάτα:

-Προτιμήστε φρούτα εποχής. Διαλέξτε τοπικά προϊόντα, που είναι αυτή την περίοδο στην καλύτερη εποχή τους. Τόσο από άποψη υφής, όσο φυσικά και από γεύσης, η επιτυχία μιας φρουτοσαλάτας εξαρτάται κυρίως από αυτό.

-Πλύντε καλά τα φρούτα και αφαιρέστε προσεκτικά κουκούτσια, φλούδες και κοτσανάκια.

-Προτιμήστε να βάλετε κάθε φρούτο σε ίδια περίπου ποσότητα με τα υπόλοιπα. Επιλέξτε επίσης κάποιο λίγο πιο γλυκό από τα υπόλοιπα, όπως η μπανάνα, η οποία θα δίνει τη γεύση της σε κάθε μπουκιά, και αποφύγετε τα πολύ ξινά και άγουρα.

-Προσθέστε γιαούρτι και μέλι! Ανεβάζει τη φρουτοσαλάτα σε άλλο επίπεδο και επίσης μετατρέπει το σνακ σε ένα μικρό πλήρες γεύμα, αφού το γιαούρτι θα σας δώσει επιπλέον πρωτεΐνες και το μέλι έξτρα ενέργεια – και γεύση!

-Χρησιμοποιείστε ειδικές φόρμες κοπής μπισκότων (κουπ –πατ) για να δημιουργήσετε σχήματα με φρούτα όπως το πεπόνι και το καρπούζι. Είναι η... τσαχπινιά που θα κάνει το πιάτο σας υπερπαραγωγή, αν θέλετε να εντυπωσιάσετε.

c53b939ad0f267e552f0697c783089bc

 

-Στην ίδια λογική (του εντυπωσιασμού), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωνάκια παγωτού αντί για μπολάκια ή ποτήρια.

1f15ce1240f2e4225f06621bc32aad6c

 

-Αν χρησιμοποιήσετε ποτήρια, δημιουργήστε στρώσεις φρούτων, γιαουρτιού και των υπόλοιπων υλικών εναλλάξ. Θα βοηθήσει τόσο στη γεύση (αφού θα αναμειχθούν καλύτερα τα υλικά), όσο και στην εμφάνιση.

-Βρέξτε τα φρούτα με χυμό λεμονιού ή, ακόμα καλύτερα, lime! Αυτό το tip το ξέρουν λίγοι, αλλά είναι πραγματικά σημαντικό: Ο χυμός τους αφενός θα εμποδίσει τα φρούτα να μαυρίσουν και θα τα κρατήσει ζωντανά για περισσότερη ώρα και αφετέρου θα αναδείξει τη γεύση τους – όπως ακριβώς το αλάτι στο φαγητό.

-Βάλτε επίσης ξηρούς καρπούς, flakes καρύδας, corn flakes, βρώμη, granola ή ό,τι τραβάει η όρεξή σας. (Εντάξει, χωρίς υπερβολές βέβαια αν σας ενδιαφέρουν και οι θερμίδες - κρατήστε κατά νου ότι όσο αυξάνετε τα υλικά, τόσο... χάνεται ο χαρακτηρισμός light).

10949041 683448818440882 632950373 n

 

-Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αρωματικά. Ειδικά η μέντα, ταιριάζει πολύ με φρούτα όπως το πεπόνι και τα εσπεριδοειδή και προσθέτει μια τέλεια γευστική πινελιά!

 

Βρείτε περισσότερες προτάσεις και συνταγές από τη διατροφή μου εδώ.