Ξέρω, ξέρω. Είναι Κυριακή και «τις Κυριακές χαλαρώνουμε, δεν κάνουμε απολύτως τίποτα και τρώμε ό,τι θέλουμε». Χμμμ. Και τι γίνεται με το Σάββατο; Τα ίδια ακριβώς δεν κάνουμε και το Σάββατο; Επίσης, τις καθημερινές; Τι κάνουμε τις καθημερινές που τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τα προλάβουμε όλα; Δεν νομίζω πως η προτεραιότητά μας είναι να κάνουμε γυμναστική όταν προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας τις χίλιες δυο υποχρεώσεις μας.

Με λίγα λόγια, αν θέλουμε να βρούμε δικαιολογίες –ό,τι μέρα κι αν είναι- για να μην αφιερώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας κάνοντας γυμναστική, μπορούμε. Το θέμα όμως είναι πως με αυτές τις δικαιολογίες, μόνο τον εαυτό μας εξαπατούμε. Επομένως, ακόμη κι αν είναι Κυριακή σήμερα, κάντε λίγη γυμναστική. Μην βιάζεστε να πείτε πως βαριέστε γιατί αυτό που θα σας προτείνω είναι ευχάριστο: περπατήστε για 45 λεπτά με γρήγορο ρυθμό. Ούτε τρέξιμο, ούτε σχοινάκι, ούτε βάρη. Μόνο περπάτημα! Θα κάψετε αρκετές θερμίδες. Αρκεί να περπατήσετε για 45 λεπτά.

 

IMG 1863

 

Extra tip: Προτιμήστε το περπάτημα σε εξωτερικό περιβάλλον, με ανηφόρες και κατηφόρες, και όχι σε διάδρομο στο γυμναστήριο. Ο βαθμός δυσκολίας έξω είναι μεγαλύτερος. Αφήστε που έτσι θα είναι βόλτα και όχι γυμναστική.

Extra tip #2: Οκ. Όταν λέω ότι θα είναι βόλτα, δεν εννοώ χαλαρή βόλτα. Θα πρέπει να περπατάτε με γρήγορο-έντονο ρυθμό και όταν ανεβαίνετε ανηφόρες, η ένταση να είναι το ίδιο δυνατή.