Η γυμναστική είναι για εμένα τρόπος ζωής και, όπως σας έχω ξαναγράψει, έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα! Η αλήθεια πάντως είναι ότι περνάω από διάφορες φάσεις: Σε κάποιες περιόδους μου αρέσουν τα πιο απαιτητικά προγράμματα και θέλω να... λιώνω, ενώ σε άλλες φάσεις προτιμώ την πιο χαλαρή γυμναστική που απλώς με κάνει να νιώθω ότι είμαι σε φόρμα.

Όταν λοιπόν βρίσκομαι στην πρώτη φάση (ή όταν βρίσκομαι στη δεύτερη αλλά θέλω να κάψω τις θερμίδες της χθεσινοβραδινής πίτσας :p), βάζω κάτι από τα παρακάτω στην προπόνησή μου:

Climber: Προσθέτω 10 λεπτά μετά από το αερόβιό μου. Γυμνάζει ΟΛΟ το σώμα και είναι αρκετά δύσκολο να το κάνεις για περισσότερη ώρα.

Burpees: Αν δεν τα ξέρετε, τότε δεν ξέρετε τι σημαίνει να σου κόβεται η ανάσα με μία και μόνο άσκηση!

Σχοινάκι: Καίει πάρα πολλές θερμίδες και είναι τόσο ευχάριστο που το κάνω ακόμα και τις μέρες που δεν έχω διάθεση για έντονη προπόνηση. Αφού μάθετε να κάνετε σωστά σχοινάκι, μπορείτε να δοκιμάσετε τα double unders, δηλαδή να περνάτε δύο φορές το σχοινάκι κάτω από τα πόδια σας σε κάθε αναπήδηση (εγώ ακόμα τα παλεύω!).

Ασκήσεις με το βάρος του σώματος: Είναι πιο απαιτητικές από ό,τι οι ασκήσεις με τα όργανα και γι’ αυτό καίνε περισσότερες θερμίδες. Επίσης, μου αρέσουν πολύ οι ιμάντες TRX.

Sprints: Κάνω μερικά στο τέλος της προπόνησής μου. 5 των 100 μέτρων, με όλη μου την ταχύτητα, αρκούν για να με βγάλουν knock out!

Κυκλική: Αντί να κάνω διάλειμμα ανάμεσα σε κάθε σετ άσκησης, κάνω όλα τα πρώτα σετ των ασκήσεων του προγράμματός μου, χωρίς διάλειμμα, στη σειρά. Όταν ολοκληρώσω τον πρώτο κύκλο, κάνω 1 λεπτό διάλειμμα και συνεχίζω με τα δεύτερα σετ κ.ο.κ. Με αυτόν τον τρόπο, οι παλμοί μου μένουν συνεχώς ψηλά, και έτσι ιδρώνω και καίω θερμίδες σχεδόν σαν να έτρεχα στον διάδρομο!

Υ.Γ.: Προς θεού, δεν τα κάνω ΟΛΑ αυτά μαζί. Απλώς εντάσσω στην προπόνησή μου ένα ή περισσότερα από όσα σας έγραψα, για να την κάνω πιο έντονη.