Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Μην νομίζετε ότι το ήξερα κι εγώ -υπάρχουν τόσες Παγκόσμιες Ημέρες πλέον που δεν μπορείς να τις θυμάσαι όλες! Πλέον όμως λόγω του Dutchesss Daily, είμαι συνεχώς στο διαδίκτυο για να βρίσκω και να σας παρουσιάζω όλα τα ενδιαφέροντα νέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επομένως, θέλω δεν θέλω, τα μαθαίνω όλα.

Καθημερινά λοιπόν, μοιράζομαι μαζί σας εδώ συνταγές και μυστικά διατροφής, σήμερα όμως αποφάσισα να σας γράψω τα 3 μεγαλύτερα διατροφικά μου κόλπα! Να ξέρετε πως αυτά τα κόλπα με έχουν βοηθήσει να μην παίρνω εύκολα κιλά ;-)

1.Τρώω πάντα καλό πρωινό. Πέρα από όσα μας λένε οι διατροφολόγοι για τη θρεπτική αξία του πρωινού μας γεύματος, σε προσωπικό και πρακτικό επίπεδο, έχω παρατηρήσει πως όσες φορές δεν τρώω σωστά το πρωί, την υπόλοιπη μέρα με πιάνει λαιμαργία και τρώω χαζοπράγματα που κανονικά δεν θα ήθελα καν να φάω.

2. Τρώω πάντα πρωτεΐνη. Αυτό δεν σημαίνει πως τρώω μόνο κρέας. Υπάρχουν πολλές πηγές πρωτεΐνης και όταν το κυρίως γεύμα μου είναι για παράδειγμα φασολάκια ή ακόμη και μακαρόνια -φαγητά δηλαδή που δεν έχουν πολλή πρωτεΐνη- φροντίζω να την προσθέτω εγώ είτε με ασπράδια αβγού, είτε με γιαούρτι, είτε με λευκό άπαχο τυρί.

3. Δεν τρώω ποτέ φρούτα μετά τις 6 το απόγευμα, ενώ το τελευταίο μου γεύμα είναι πάντα πριν από τις 9 το βράδυ. Γενικώς, έχω παρατηρήσει πως, όταν τρώω πριν τις 9 το τελευταίο μου γεύμα (το οποίο είναι κανονικό, όπως το μεσημεριανό), το επόμενο πρωί η κοιλιά μου είναι φλατ! ;-)