Το έχετε πάθει κι εσείς να νιώθετε ότι μέσα σε λίγες μέρες (κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ή σε ένα μόνο σαββατοκύριακο για παράδειγμα) έχετε ξαφνικά πάρει κιλά;

Εγώ, πάντως, το παραδέχομαι: Το έχω πάθει αρκετές φορές. Και η ιστορία έχει αποδείξει ότι, όσο ξαφνικά νιώθω πρησμένη, τόσο ξαφνικά ξυπνάω ένα πρωί και νιώθω και πάλι ανάλαφρη. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να προσέξω για 4-5 μέρες τη διατροφή μου λίγο παραπάνω.

Εκτός, λοιπόν, από το να επιλέξω ισορροπημένα γεύματα και να αποφύγω τις παρασπονδίες εκείνες τις μέρες, έχω 6 μικρά μυστικά που με βοηθούν πολύ να επανέλθω:

1. Βάζω λιγότερο αλάτι (ή και καθόλου αν γίνεται) στα φαγητά μου. Για να αντισταθμίσω τη γεύση, προσθέτω έξτρα μυρωδικά και μπαχαρικά ή λεμόνι και ξύδι.

2. Πριν από το πρωινό μου, πίνω μια κούπα νερό με λεμόνι (αν μπορείτε, προτιμήστε το ζεστό) ή ένα detox ρόφημα που φτιάχνω με το νέο μου απόκτημα.

3. Το απόγευμα, λίγο μετά το μεσημεριανό μου, πίνω ένα ποτήρι πράσινο τσάι. Συνήθως σκέτο ή με ελάχιστο μέλι.

4. Πίνω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ νερό.

5. Κάνω περισσότερο αερόβιο. Δηλαδή, εκείνες τις μέρες, κάνω σχεδόν μόνο αερόβιο. Τρέξιμο, ποδήλατο, σχοινάκι... τα κάνω όλα! Ιδρώνοντας, νιώθω ότι αποβάλλω όλες τις τοξίνες και, μετά την προπόνηση, αισθάνομαι πολύ πιο ανάλαφρη.

+1: ΔΕΝ παραλείπω γεύματα. Κορίτσια, το έχετε ξανακούσει, αλλά είναι σημαντικό να το εμπεδώσετε. Το να μένετε νηστικές δεν θα σας βοηθήσει να αδυνατίσετε πιο γρήγορα. Το μόνο που μπορείτε να πετύχετε αν αφήσετε το στομάχι σας για πολλές ώρες άδειο, είναι να πέσετε με τα μούτρα στο επόμενο γεύμα σας! Αυτό που πάντως όντως πιστεύω ότι με βοηθάει, είναι να φάω ένα πιο ελαφρύ βραδινό. Δυο βραστά αβγά με 2 φέτες γαλοπούλα και μια φέτα ψωμί του τοστ είναι μια αγαπημένη μου επιλογή!