Τελειώνει κιόλας η δεύτερη εβδομάδα του νέου έτους. Απίστευτο... Πώς περνάει ο καιρός! Ελπίζω κατά τη διάρκεια των γιορτών να πέρασες φανταστικά και ελπίζω επίσης να απόλαυσες χωρίς τύψεις τις γιορτινές λιχουδιές που μας περιτριγύριζαν όλους καθημερινά.

Και τώρα όλοι σκεφτόμαστε πώς θα χάσουμε εκείνα τα 2 κιλάκια που μας έμειναν από τα ατελείωτα τραπεζώματα. Εγώ όμως έχω να σου προτείνω κάτι καλύτερο: Αντί να σκέφτεσαι μόνο πώς θα χάσεις αυτά τα κιλά, σκέψου πώς, το 2017, θα καταφέρεις να αποκτήσεις νέες υγιεινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις για πάντα το σώμα σου!

Για να μη σε πάρω όμως από τα μούτρα, σήμερα έχω να σου προτείνω 3 μικρά και.... αναίμακτα tips που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις:

1. Φάε φρούτα όποτε έχεις όρεξη για κάτι γλυκό.
Εντάξει, δεν λέω να κόψεις εντελώς τα γλυκά, αλλά αν, τις μισές έστω φορές από αυτές που θέλεις επειγόντως κάτι γλυκό, τρως ένα μήλο με λίγο μέλι αντί για μια σοκολάτα, θα έχεις γλιτώσει αμέτρητες θερμίδες και θα έχεις θέσει τη βάση για μια πιο υγιεινή διατροφική συμπεριφορά.

2. Πήγαινε στο σουπερ μάρκετ με γεμάτο στομάχι.
Αυτό είναι εντελώς αναίμακτο, παραδέξου το! Να ξέρεις ότι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι, όταν πάμε στο σούπερ μάρκετ πεινασμένοι, φέρνουμε στο σπίτι πολύ πιο παχυντικά φαγητά! Και, αν υπάρχουν στο σπίτι, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα καταναλωθούν. Επίσης, σου προτείνω να πας πάντα για τα ψώνια του σπιτιού με λίστα και να μην αφήνεις τον εαυτό σου να ξεφύγει από αυτή για κανένα λόγο!

3. Μάθε να μαγειρεύεις πιο υγιεινά.
Ναι, μπορεί τα «λαδερά» να είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής, αλλά αν προσθέσεις στα αθώα φασολάκια 10 κουταλιές λάδι, γίνονται.... ένοχη αμαρτία. Και ποιος ο λόγος να έχεις καταναλώσει ΤΟΣΕΣ θερμίδες τρώγοντας φασολάκια; Κανένας. Ψάξε λίγο στο ίντερνετ και θα βρεις τέλειες συνταγές για υγιεινά φαγητά που θα λατρέψεις. Δοκίμασε επίσης υγιεινά τρόφιμα που ίσως δεν έχεις βάλει ακόμα στην κουζίνα σου (όπως το αβοκάντο και η κινόα). Θα δεις ότι είναι πιο διασκεδαστικό και νόστιμο από όσο νόμιζες να μαγειρεύεις υγιεινά!