Τέρμα τα ψέματα. Οι διακοπές πέρασαν (έχουμε και τα Φώτα βέβαια) και άρα τελείωσαν (ελπίζω) και τα μεγάλα φαγοπότια. Έχουμε φάει του σκασμού αυτές τις μέρες (και καλά κάναμε) αλλά φτάνει τώρα.

Ο καιρός περνάει πολύ γρήγορα και η αλήθεια είναι πως δεν θα το καταλάβουμε πότε θα έρθει ξανά το καλοκαίρι. Και άρα τα μαγιό. Και τα σορτσάκια. Και τα φορεματάκια.
Όλοι μας (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα) συνήθως περιμένουμε να έρθει ο Μάιος για να συνειδητοποιήσουμε πως το καλοκαίρι βρίσκεται μια μόλις ανάσα μακριά (βασικά, κοντά) και τότε αρχίζουμε ψιλο-πανικόβλητοι να προετοιμαζόμαστε για την παραλία. Και φυσικά ποτέ δεν προλαβαίνουμε να αποκτήσουμε το σώμα που θέλουμε. Και τσατιζόμαστε. Και τελικά αφηνόμαστε, δίνοντας στον εαυτό μας μια υπόσχεση. Ότι του χρόνου θα βάλουμε τη γυμναστική και τη σωστή διατροφή νωρίτερα στο πρόγραμμά μας (και άρα το επόμενο καλοκαίρι θα τα έχουμε καταφέρει).

Πού θέλω να καταλήξω;

Σήμερα είναι η κατάλληλη μέρα για να ξεκινήσεις αυτό που είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ναι, σήμερα είναι η ιδανική μέρα για να μπεις σε πρόγραμμα. Μην νομίζεις ότι είναι νωρίς. Άλλωστε, δεν χρειάζεται να πιέζεσαι πολύ. Αν αρχίσεις όμως από τώρα σιγά-σιγά, τότε ένα είναι σίγουρο: το καλοκαίρι θα έχεις όντως τέλειο σώμα! Και όταν λέω τέλειο, δεν εννοώ προφανώς χωρίς ατέλειες (αυτό δεν ισχύει ούτε στην περίπτωση των top models), αλλά την πιο fit version του δικού σου σώματος. Που όπως έχουμε πει άπειρες φορές, φροντίζεις, αγαπάς και σέβεσαι.

Γι' αυτό λοιπόν μην το εξασθενείς με καταστροφικές και επίπονες δίαιτες ή γυμναστικές μια εβδομάδα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές σου. Ξεκίνα από σήμερα, σωστή και ισορροπημένη διατροφή (χωρίς υπερβολές) και γυμναστική 4 φορές την εβδομάδα. Μην σου φαίνονται πολλές. Ακόμη και 20 λεπτά στο σαλόνι του σπιτιού σου αρκούν. Σου έχω δείξει άλλωστε πολλά γρήγορα, αλλά αποτελεσματικά προγράμματα εδώ.

Υ.Γ.: Η σημερινή φωτογραφία δείχνει τι συμβαίνει ακριβώς με το που τελειώνω τη γυμναστική στο σαλόνι του σπιτιού μου. Σωριάζομαι στο πάτωμα παίρνοντας αγκαλιά συνήθως τον Χουτς, διαφορετικά κάτι μεγάλο και μαλακό ;-) Όπως αυτό το λούτρινο τεράστιο κουκλί-μαξιλάρι!