Υπάρχουν μερικές μέρες (που οφείλονται είτε στον κύκλο της περιόδου σου, είτε στις διατροφικές σου επιλογές) που νιώθεις λίγο πιο φουσκωμένη από τις υπόλοιπες. Να λοιπόν τι πρέπει να κάνεις (και τι να μην κάνεις) εκείνες τις μέρες, για να νιώσεις γρήγορα καλύτερα.

- Πιες πολύ νερό και απόκλεισε από τη διατροφή σου κάθε είδος αναψυκτικού. Μια καλή ιδέα είναι επίσης να προσθέσεις σε ένα ποτήρι νερό λίγο λεμόνι ή λάιμ και μερικές φέτες αγγουριού, όπως και λίγο τζίντζερ. Μπορείς επίσης να πιεις ένα φλυτζάνι χαμομήλι.

-Χρησιμοποίησε αισθητά λιγότερο αλάτι στα φαγητά σου και απόφυγε εντελώς τα έτοιμα σνακ και τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα.

-Κατανάλωσε φρέσκα φρούτα και λαχανικά (αυτά που βοηθούν στην κατανάλωση του φουσκώματος είναι κυρίως το αγγούρι, οι μπανάνες, η παπάγια, τα σπαράγγια).

 

Δύο light γεύματα που μπορείς να επιλέξεις: Μια σαλάτα με κινόα (η κινόα δεν περιέχει γλουτένη και έτσι δεν θα επιβαρύνει την αίσθηση φουσκώματος) ή μια ομελέτα με σπαράγγια (χωρίς καθόλου λάδι, στο αντικολλητικό τηγάνι) -συνόδευσέ τη με λίγο αγγουράκι ψιλοκομμένο, με μπόλικο ξύδι!