Το να χάσει κανείς βάρος είναι δύσκολο, όμως εξίσου δύσκολη είναι η διατήρηση του νέου βάρους μετά από μια δίαιτα.

Το National Weight Control Registery ιδρύθηκε το 1994 με σκοπό να καταγράψει τα μυστικά και τις μεθόδους των ανθρώπων που το καταφέρνουν: Πάνω από 10.000 άνθρωποι, που έχασαν κιλά και διατήρησαν το νέο τους βάρος για τουλάχιστον ένα χρόνο, συμμετείχαν στη σχετική έρευνα και οι βασικές κοινές τους συνήθειες ήταν οι εξής:

-Έτρωγαν πρωινό
Το 78% των συμμετεχόντων έτρωγε πρωινό καθημερινά. Ένα υγιεινό γεύμα στην αρχή της μέρας ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και είναι ο καλύτερος τρόπος για να θέσεις τις βάσεις για ένα σωστό διατροφικά 24ωρο.

-Έλεγχαν το βάρος τους
Το 75% των ανθρώπων που κατάφεραν να διατηρήσουν το νέο τους βάρος παρακολουθούσε τις αυξομειώσεις στα κιλά του σε τακτική βάση και δεν άφηνε τον δείκτη της ζυγαριάς να ανέβει πολύ, πριν αποφασίσει να «δράσει».

-Δεν έβλεπαν πολλή τηλεόραση
Το 62% όσων συμμετείχαν στην έρευνα έβλεπε λιγότερο από 10 ώρες τηλεόραση την εβδομάδα. Ναι, οι αμέτρητες ώρες στον καναπέ, μπροστά από την τηλεόραση, συνήθως συνδέονται με την κατανάλωση υπερβολικών θερμίδων, ειδικά από junk food.

-Ασκούνταν καθημερινά
Το πιο σημαντικό στοιχείο της λίστας: Στη συντριπτική τους πλειοψηφία (90%), οι άνθρωποι που πέτυχαν να διατηρήσουν το βάρος τους έκαναν κάποιου είδους άσκηση για τουλάχιστον μία ώρα κάθε μέρα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έκαναν καθημερινά προπονήσεις σαν αυτή, αλλά έθεταν σε κίνηση το σώμα τους, είτε πηγαίνοντας στο γυμναστήριο είτε απλώς κάνοντας μια μεγάλη βόλτα για περπάτημα. Επίσης, τα 60 λεπτά άσκησης δεν ήταν κατ’ ανάγκη συνεχόμενα: 30 λεπτά περπάτημα ή jogging το πρωί και 30 λεπτά μυϊκής ενδυνάμωσης το απόγευμα μπορεί να είναι ένας τρόπος να ασκείται κανείς καθημερινά για τόση ώρα.