Εκτός από το καθημερινό πρόβλημα «τι να φάω σήμερα» όταν προσέχουμε τη διατροφή μας (αλλά για αυτό το θέμα θα επανέλθω πολύ σύντομα με προτάσεις που θα σου... λύσουν τα χέρια), μεγάλο πρόβλημα εκείνες τις μέρες είναι και το «τι να φάω όταν βγαίνω έξω».

Για παράδειγμα, βγαίνετε με την παρέα σου σε ένα εστιατόριο με burgers. Και εκεί νιώθεις ότι οι επιλογές σου έχουν εξαφανιστεί. Δεν υπάρχει στον κατάλογο τίποτα να φας. Κι όμως!

Όλα τα burger restaurants έχουν πλέον στον κατάλογο τουλάχιστον μία light επιλογή! Σαν αυτό το burger με φιλέτο κοτόπουλο που δοκίμασα πρόσφατα. Ήταν τόσο τέλεια μαριναρισμένο το κοτόπουλο που ήταν απλώς πεντανόστιμο, ακόμα και χωρίς όλες εκείνες τις παχυντικές σως, το μπέικον και τα τυριά που συνοδεύουν τα κλασικά burgers.

Και ναι, αν θες, μπορείς να τσιμπήσεις και μερικές πατάτες!

Αν πάλι πιστεύεις ότι θα νιώσεις πολύ άσχημα αν παραγγείλεις κάτι τόσο «διαιτητικό» όταν όλοι γύρω σου τρώνε τεράστια παχυντικά burgers, τότε μπορείς να μοιραστείς με κάποιον ένα πιο πλούσιο πιάτο ή απλώς παράγγειλε ό,τι τραβάει η όρεξή σου αλλά υποσχέσου στον εαυτό σου ότι δεν θα κάνεις καμία παρασπονδία για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα. Ας μην πω ψέματα. Μερικές φορές το κάνω κι αυτό ;-)