Ξέρεις ότι μου αρέσει να ψάχνω νέες συνταγές στο ίντερνετ και επίσης ξέρεις ότι με την κινόα έχω φάει ένα κόλλημα τελευταία. Είναι μια τροφή πολύ υγιεινή και πλούσια σε πρωτεΐνη, που βοηθά πολύ στο αδυνάτισμα. Και επιπλέον δεν περιέχει γλουτένη, οπότε δεν μας φουσκώνει!

Σήμερα λοιπόν θα σου προτείνω μια σούπερ συνταγή που βρήκα στο ίντερνετ, για σοκολατένιο πρωινό με κινόα!

Υλικά (για 3-4 μερίδες):
-1 φλυτζάνι (172 g) λευκή κινόα
-1 φλυτζάνι (240 ml) γάλα αμυγδάλου
-1 φλυτζάνι (240 ml) γάλα καρύδας
-2 κουταλιές σκόνη κακάο
-2-3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
-Μία μερίδα βανίλια σε σκόνη
-Λίγο αλάτι
-Υλικά της δικής σου προτίμησης για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
-Ξέπλυνε την κινόα βάζοντας την σε ένα σουρωτήρι με πολύ λεπτές τρυπούλες και τοποθετώντας το κάτω από το τρεχούμενο νερό.
-Ζέστανε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πιάσει θερμοκρασία, ρίξε την κινόα και άφησέ τη, για 2-3 λεπτά, να χάσει εντελώς τα υγρά από το πλύσιμο και να αρχίσει ελαφρώς να «ψήνεται». Μην ξεχνάς όμως σε αυτό το διάστημα να την ανακατεύεις.
-Πρόσθεσε το γάλα αμυγδάλου, το γάλα καρύδας και λίγο αλάτι και ανακάτεψε. Άνοιξε το μάτι περισσότερο, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να βράζει και αμέσως χαμήλωσε τη φωτιά (τόσο ώστε το μείγμα να σιγοβράζει) και μαγείρεψε για 20-25 λεπτά.
-Όταν τα υγρά απορροφηθούν και η κινόα είναι πλέον μαλακή, κατέβασε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε το κακάο, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά.
-Δοκίμασε και πρόσθεσε ό,τι υλικό θέλεις, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να επιτύχεις. Για παράδειγμα, αν θέλεις να βγει πιο σοκολατένιο, μπορείς να προσθέσεις κι άλλο κακάο, ή αν θέλεις να βγει πιο υδαρές, να προσθέσεις λίγο γάλα αμυγδάλου.
-Σέρβιρε σε μπολ γαρνίροντας κάθε μερίδα με ό,τι υλικά θέλεις (πχ ψιλοκομμένη σοκολάτα υγείας, ξηρούς καρπούς, σπόρους chia, ψιλοκομμένη μπανάνα ή άλλα φρούτα)!

Extra tip: Τόσο την κινόα όσο και το γάλα αμυγδάλου και το γάλα καρύδας μπορείς να τα βρεις σε όλα τα μεγάλα super markets.