Είναι Φεβρουάριος και ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι ο χειμώνας τελειώνει, ότι η άνοιξη (περίπου) έρχεται και ότι το καλοκαίρι είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι νομίζεις. Όχι, φέτος δεν θα περιμένεις να βάλεις πρώτα κοντομάνικο για να συνειδητοποιήσεις ότι πρέπει να αρχίσεις ξανά γυμναστική! Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπεις σε πρόγραμμα και μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού να είσαι κορμάρα!

Και επειδή ξέρω ότι η συγκεκριμένη αρχή είναι από τις πιο δύσκολες, θα μοιραστώ μαζί σου όλα εκείνα τα μικρά tips που προσωπικά με βοηθάνε πολύ να ξαναμπαίνω σε πρόγραμμα όταν το έχω για λίγο καιρό αφήσει.

1. Διαλέγω τι είδος γυμναστικής προτιμώ να κάνω
Όχι, αν βαριέσαι το τρέξιμο, δεν είναι ανάγκη να πιέζεις τον εαυτό σου να πάει στο γυμναστήριο και να κάνει 40 λεπτά διάδρομο. Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι να γυμναστείς! Ο χώρος του fitness έχει αναπτυχθεί τόσο που μπορείς να βρεις πολλές επιλογές και να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα. Με μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ θα εκπλαγείς με το πόσες επιλογές μπορεί να έχεις στη γειτονιά σου. Αν για παράδειγμα προτιμάς κάτι πιο active, δοκίμασε να κάνεις crossfit, spinning ή kick boxing (μπορείς να βρεις και γυμναστήρια με τέτοια τμήματα). Αν προτιμάς κάτι πιο ήσυχο, κάνε yoga ή pilates. Αν προτιμάς τον χορό, γράψου σε μια σχολή χορού ή σε ένα γυμναστήριο που να έχει ομαδικά προγράμματα εμπνευσμένα από τον χορό. Αν πάλι δεν έχεις πολύ χρόνο και προτιμάς να κάνεις σύντομες προπονήσεις στο σπίτι, δεν έχεις παρά να κάνεις κλικ εδώ και να βρεις τα φανταστικά προγράμματα που σου προτείνουμε κάθε εβδομάδα στο Dutchesss Daily!

2. Κλείνω «ραντεβού» για την προπόνησή μου
Μην αφήνεις τις προπονήσεις σου στην τύχη. Όρισε τις μέρες και ώρες της εβδομάδας που θα αφιερώσεις στη γυμναστική και μην αφήσεις τίποτα να αλλάξει αυτό το πρόγραμμα. Αντιμετώπισε αυτές τις ώρες σαν κλεισμένα ραντεβού, όπως για παράδειγμα με ένα γιατρό, τα οποία δεν μπορείς να ακυρώσεις εκτός κι αν είναι πραγματικά ανάγκη (δηλαδή όχι για να πας για καφέ με την κολλητή σου :p). Αν συνηθίζεις να σημειώνεις κάπου τα σημαντικά σου ραντεβού ή τις υποχρεώσεις σου, κάνε το ίδιο και για τις προπονήσεις σου!

3. Φτιάχνω μια δυνατή playlist
Αν συμμετέχεις σε κάποιο ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής, δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με αυτό το κομμάτι. Αλλά αν γυμνάζεσαι μόνη σου στο γυμναστήριο/ στο σπίτι/ σε εξωτερικό χώρο, τότε πρέπει οπωσδήποτε να έχεις ετοιμάσει μια λίστα με πολύ δυναμικά τραγούδια, τα οποία θα σου δίνουν ενέργεια την ώρα της προπόνησης. Πίστεψέ με, αυτό το κόλπο δουλεύει πάντα!

4. Αγοράζω ένα καινούργιο κολάν ή ένα ζευγάρι παπούτσια
Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό, αλλά πλέον τα κολάν γυμναστικής όχι απλώς δεν αναδεικνύουν τις ατέλειες, αλλά κολακεύουν απίστευτα το σώμα. Αγόρασε λοιπόν ένα ρούχο που να σε κάνει να νιώθεις όμορφα ή ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια με τέλεια χρώματα. Είναι ακριβώς όπως όταν αγοράζεις ένα καινούργιο φόρεμα και ανυπομονείς να το βάλεις! Θα σου ανεβάσει τη διάθεση και θα σου δώσει ένα παραπάνω κίνητρο να γυμναστείς :-)