Για το περιοδικό Shape φωτογραφήθηκε η Eva Mendes και, μεταξύ άλλων, μίλησε για το πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής της.

Πώς επανήλθε σε φόρμα μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της με τον Ryan Gosling: «Ήταν λίγο πιο δύσκολο τη δεύτερη φορά. Αλλά τελικά δεν προσπάθησα και τόσο πολύ, έγινε μόνο του, γιατί συνέχεια είμαι στο τρέξιμο με τα παιδιά. Δεν κάθομαι καθόλου, είμαι όλη μέρα στο πόδι. Επίσης, φροντίζω να μην έχω ποτέ junk food».

 

cb63e3f8ddfd4fca2fdb66105df7830d

 

Η γυμναστική της: «Μου αρέσει να κάνω διαλειμματική προπόνηση με sprints, και βλέπω μεγάλη διαφορά σε σχέση με όταν έκανα jogging για 30 ή 45 λεπτά συνεχόμενα, σε χαμηλή ένταση στο διάδρομο. Ανάμεσα από τα sprints, κάνω ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. (...) Αυτή την περίοδο γυμνάζομαι τρεις φορές την εβδομάδα. Αλλά όταν πρόκειται να πάω σε κάποιο μεγάλο event ή λίγο πριν το καλοκαίρι κάνω πέντε προπονήσεις την εβδομάδα. Δεν γυμνάζομαι όμως ποτέ περισσότερο από αυτό, γιατί βλέπω ότι στο σώμα μου η γυμναστική έχει καλύτερο αποτέλεσμα όταν αφήνω και μερικές μέρες ξεκούρασης».

Η διατροφή της: «Συνήθως ξεκινάω τη μέρα μου με αβγά. Νομίζω ότι είναι μια μαγική τροφή – και μπορείς να κάνεις τόσα διαφορετικά πιάτα χρησιμοποιώντας τα. Συνήθως βέβαια τα κάνω απλώς scrambled, και τα συνοδεύω με μία φέτα ψωμί του τοστ. (...) Για μεσημεριανό, μια από τις συνηθισμένες μου επιλογές είναι σολομός με ρύζι ή κινόα και προσπαθώ να έχω πάντα και λίγη σαλάτα δίπλα. Το ίδιο τρώω και για βραδινό. (...) Βέβαια, έχω αδυναμία στα γλυκά. Είναι μια διαρκής μάχη, απλώς προσπαθώ να καταπολεμώ τις λιγούρες μου. Το πρόβλημα είναι ότι έχω συνηθίσει να τρώω πάντα κάτι γλυκό μετά το φαγητό, αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να το κάνω μόνο μετά το μεσημεριανό μου και όχι μετά το βραδινό. Το παιδί μέσα μου πιστεύει ότι, αφού γυμνάζομαι, μπορώ να κρατήσω αυτή τη μικρή μου γλυκιά συνήθεια».