Πάντα μου άρεσε η γυμναστική. Φυσικά και περνάω φάσεις που βαριέμαι τρομερά, αλλά ομολογώ πως η αίσθηση που έχω όταν τελικά το παίρνω απόφαση και μπαίνω σε πρόγραμμα δεν συγκρίνεται με τίποτα. Είναι υπέροχο να νιώθεις αυτή την ευεξία (μαζί με λίγη κούραση :-p) και παράλληλα να βλέπεις το σώμα σου πραγματικά να αλλάζει μέρα με τη μέρα.

Όμως υπάρχουν μερικές ασκήσεις που νομίζω ότι κάνουν ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στο σώμα μου. Σήμερα λοιπόν θα σου πω τις 3 αγαπημένες μου.

1. Το σχοινάκι
Είναι αποτελεσματικό, είναι διασκεδαστικό και μπορώ να το έχω παντού μαζί μου, ακόμα κι όταν ταξιδεύω. Και με κάνει να ιδρώνω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
Extra tip: Αφού έμαθα καλά την απλή αναπήδηση, άρχισα να προσπαθώ να κάνω και μερικές πιο δύσκολες ασκήσεις, όπως τα «χιαστί» και τα «double unders». Είναι τόσο ωραίο συναίσθημα να βλέπεις κάθε μέρα τον εαυτό σου να βελτιώνεται και να βγάζει με ευκολία ασκήσεις που στην αρχή σου φαίνονταν ακατόρθωτες!

2. Τα burpees
Τα burpees μπήκαν στη ζωή μου πριν από 1-2 χρόνια. Όταν μου τα έδειξε πρώτη φορά η γυμνάστριά μου δεν φαντάστηκα πόσο δύσκολα θα ήταν στην εκτέλεσή τους. Τελικά μπόρεσα μετά βίας να κάνω 5 συνεχόμενα χωρίς να χρειαστώ διάλειμμα. Είναι μια άσκηση που αφενός γυμνάζει όλο το σώμα μου και αφετέρου ανεβάζει πάρα πολύ τους παλμούς μου, κάτι που σημαίνει ότι καίω πολλές θερμίδες!
Extra tip: Το μυστικό για να κάνεις τα burpees σωστά αλλά και να σηκώνεσαι πιο εύκολα από την «ξαπλωτή» στην όρθια θέση είναι αυτό: Όταν επαναφέρεις τα πόδια σου μπροστά για να σηκωθείς, πάτα τα πέλματα στο άνοιγμα των ώμων (σαν να παίρνεις θέση για να σηκωθείς από ένα βαθύ κάθισμα) και όχι ενωμένα μπροστά από τα χέρια σου!

3. Τα push ups
Παλιά έκανα το εξής λάθος: Έκανα πολλές ασκήσεις για τα πόδια μου και σχεδόν καθόλου για το υπόλοιπο σώμα. Εξακολουθώ να μην κάνω ασκήσεις με πολλά κιλά για το πάνω μέρος του σώματος, αλλά κάνω συστηματικά ασκήσεις όπως τα push ups, που γυμνάζουν τέλεια όλο τον κορμό μου- δηλαδή και στήθος και χέρια και ώμους και πλάτη και κοιλιακούς!
Extra tip: Τα push ups έχουν πολλές παραλλαγές και μπορούν να κάνουν πολύ ενδιαφέρον ένα πρόγραμμα. Υπόσχομαι να σου δείξω τις αγαπημένες μου σε βίντεο! Stay tuned :)