Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη με υγεία και αγάπη! Εύχομαι να περάσατε όμορφα χθες το βράδυ και είμαι σίγουρη πως σήμερα θα περάσετε ακόμη ομορφότερα αφού το σημερινό μενού περιλαμβάνει πολλές, νόστιμες αλλά και «αμαρτωλές» λιχουδιές! ;-p

Τα tips που με έχουν σώσει λοιπόν από τις περιττές θερμίδες του σημερινού τραπεζιού είναι:

1. Τρώω πάντα καλό πρωινό. Δεν είμαι ποτέ πεινασμένη τέτοιες μέρες γιατί αναπόφευκτα -και εντελώς δικαιολογημένα- θα πέσω με τα μούτρα στο φαΐ!

2. Στην αρχή τρώω πάντα σαλάτα. Προσπαθώ να φτιάχνω δυο, τρεις διαφορετικές και νόστιμες σαλάτες για να γεμίζω ένα μεγάλο πιάτο πριν από το κυρίως γεύμα.

3. Από τα κρέατα αποφεύγω τις πολλές, τραγανές και λαχταριστές πετσούλες. Ξέρω ότι είναι νόστιμες, αλλά αν φας μία ή δύο είσαι μια χαρά. Δεν χρειάζεται να φας όλη την πέτσα από τη σούβλα!

4. Πίνω αρκετό νερό ενδιάμεσα από τα γεύματα. Με αυτόν τον τρόπο «φουσκώνω» γρηγορότερα και νιώθω πως χορταίνω πιο εύκολα. Να ξέρεις πως πολλές φορές συγχέουμε το αίσθημα της πείνας με αυτό της δίψας, δηλαδή μπορεί να αισθανόμαστε ότι πεινάμε ενώ στην πραγματικότητα διψάμε.

5. Πίνω ένα με δυο ποτηράκια κρασί. Προφανώς και μια τέτοια μέρα θα θέλεις να πιεις κάτι, όμως μην ξεχνάς πως αυτές οι θερμίδες είναι οι λεγόμενες «τσάμπα θερμίδες»! Το ποτό σε μεγάλη ποσότητα παχαίνει και δημιουργεί κατακράτηση. Οπότε φίλες μου, ένα με δυο ποτηράκια κρασί είναι μια χαρά ;-)

6. Τέλος, οι τύψεις και οι ενοχές δεν έχουν καμία θέση στη σημερινή ημέρα. Κανένας δεν πάχυνε μέσα σε μόνο μία μέρα άλλωστε.