Καθημερινά, μου έρχονται πάρα πολλά μηνύματα -κυρίως κοριτσιών- που με ρωτούν διάφορα μυστικά ομορφιάς. Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ να απαντώ σε όλα, είτε με προσωπικό μήνυμα είτε με κείμενα εδώ, στο Dutchesss Daily. Πριν μερικές μέρες, λοιπόν, έλαβα ένα μήνυμα από ένα 19χρονο κορίτσι που μου έλεγε πως έχει μερικά παραπάνω κιλά και πως δυστυχώς δεν μπορεί να γυμναστεί λόγω ενός τραυματισμού που έχει στη μέση! Αυτό την έχει ρίξει ψυχολογικά όπως μου αναφέρει και θέλει να της δώσω ορισμένες συμβουλές για να χάσει κιλά χωρίς γυμναστική.

Για αρχή, αυτό που θέλω να σου πω, καλή μου φίλη, είναι πως είναι κουτό να «πέφτεις» επειδή μπορεί να έχεις πάρει μερικά κιλά. Έχω ξαναπεί πως ο αριθμός στη ζυγαριά δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ειδικά σε περιπτώσεις ενός τραυματισμού θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να κάνουμε ό,τι ακριβώς μας λέει ο γιατρός. Και επειδή λοιπόν εγώ γιατρός δεν είμαι, θα σου πρότεινα να ζητήσεις συμβουλές από κάποιον ειδικό. Το μόνο που θα μπορούσα ωστόσο να σου προτείνω, φίλη μου, είναι το εξής: Αρχικά να περιμένεις να γίνει καλά η μέση σου. Το διάστημα που δεν θα μπορείς να κάνεις καθόλου γυμναστική, να προσπαθήσεις να τρως πιο υγιεινά. Να ΤΡΩΣ όμως κανονικά! Η αφαγία δεν είναι λύση. Με το να μην τρως καθόλου δεν βοηθάς τον μεταβολισμό σου ούτε τον οργανισμό σου γενικότερα. Καλό θα είναι να αποφύγεις τα γλυκά και τα πολλά λιπαρά, ειδικά το βράδυ. Όταν με το καλό ξεπεράσεις τον τραυματισμό, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις λίγο τρέξιμο. Και αυτό στο λέω από προσωπική εμπειρία. Τον τελευταίο καιρό που άρχισα να τρέχω στο πάρκο, είδα μεγάλη διαφορά στο σώμα μου! Το λίπος μειώθηκε από την κοιλιά και τα πόδια αισθητά.

Ωστόσο, όλα αυτά να ξέρεις φίλη μου πως χρειάζονται μέτρο και λογική. Προτεραιότητα έχει πάντοτε ένα υγιές σώμα. Να το αγαπάς, να το σέβεσαι, να το εκτιμάς. Είναι το σπίτι σου. Πρέπει να το φροντίζεις. Μην «πέφτεις» ποτέ για κιλά που πήρες ή για γυμναστική που δεν έκανες. Η ζωή είναι υπέροχη για να χαλιέσαι με τέτοια ανούσια πράγματα.

Στα λέω με αγάπη!