Η Δευτέρα είναι η ιδανική ημέρα για νέα ξεκινήματα ή για να κόψουμε τις παλιές κακές συνήθειες. Για την ακρίβεια αυτή η ημέρα δεν λέγεται Δευτέρα, αλλά ... «Από Δευτέρα», μιας που από Δευτέρα ξεκινάμε δίαιτα, γυμναστική, κόβουμε το κάπνισμα, τις κραιπάλες κλπ.

Έτσι λοιπόν αν θέλεις κι εσύ «Από Δευτέρα», δηλαδή από σήμερα να προσέξεις λίγο παραπάνω τη διατροφή σου γιατί το ΠΣΚ του έδωσες και κατάλαβε, τότε μπορείς να ακολουθήσεις αυτά τα tips που ακολουθώ κι εγώ:

1. Ξεκινάω την ημέρα μου -και την εβδομάδα μου- με ένα καλό πρωινό. Ξέρω πως θα έχεις βαρεθεί να ακούς αυτή τη συμβουλή όμως είναι η πιο σημαντική όταν θέλεις να τρέφεσαι σωστά και όταν θέλεις ο μεταβολισμός σου να καίει ό,τι τρως.

2. Παίρνω πάντα ταπεράκια μαζί μου. Έτσι κι αλλιώς βαριέσαι να ξυπνάς τις Δευτέρες οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσεις νωρίτερα για να ετοιμάσεις το κολατσιό σου. Ε, ετοίμασέ τα από το βράδυ της Κυριακής. Όπως και να έχει, ακόμη και ένα σάντουιτς μόνο να φτιάξεις, φτιάξ΄το εσύ με τα σπιτικά, αγνά υλικά σου. Μαύρο ψωμάκι, γαλοπούλα, τυρί, μαρούλι -εγώ βάζω και ελιές χεχε!

3. Παίρνω μαζί μου 2 μεγάλα μπουκάλια νερό. Μπορεί να ξέρεις πως το νερό κάνει καλό αλλά ποτέ δεν υπολογίζεις ακριβώς πόσο νερό πίνεις κάθε μέρα. Άσε που τις περισσότερες φορές το ξεχνάς τελείως και δεν πίνεις καθόλου. Το ίδιο ακριβώς παθαίνω κι εγώ. Γι' αυτό λοιπόν παίρνω μαζί μου πάντα 2 μεγάλα μπουκάλια με νερό και βάζω στόχο να τα πιω μέχρι να γυρίσω σπίτι.

4. Λέω εξαρχής «όχι» στους πειρασμούς. Είναι δύσκολο να πεις «όχι» στη συνάδελφο που έχει γενέθλια και έχει φέρει τρουφάκια σοκολάτας στο γραφείο και φυσικά είναι δύσκολο να φας μόνο ένα. Όπως επίσης δεν γίνεται να φας μόνο ένα πατατάκι από τον διπλανό σου που κράτσα κρούτσα μασουλάει την αγαπημένη σου γεύση σε απόσταση αναπνοής από εσένα. Γι' αυτό το μυστικό μου είναι να λέω «όχι» εξαρχής. Δηλαδή δεν δοκιμάζω καν. Αν δεν δοκιμάσεις, δεν θυμίζεις στον εαυτό σου πόσο πολύ σου αρέσει αυτό που τρως και άρα δεν σου λείπει και δεν το θέλεις.

5. Το βραδινό μου το τρώω πριν τις 9 το βράδυ. Και φυσικά στο σπίτι. Ό,τι φάγαμε έξω το ΣΚ το φάγαμε, ώρα για υγιεινά αλλά και οικονομικά γεύματα. Συνήθως προτιμώ μια σαλάτα με κρέας ή μια σαλάτα με μια ωραία ομελέτα. Και όλα αυτά λίγο πριν τις 9 το βράδυ. Έτσι, όταν ξυπνάω το επόμενο πρωί ήδη βλέπω την κοιλιά μου να έχει ξεφουσκώσει από όλες τις θερμιδοβόμβες που καταβροχθίσαμε μέσα στο ΣΚ.