Έφαγες κι εσύ πολύ αυτές τις γιορτές; Εγώ ναι! Αλλά αυτό είναι που με κάνει να νιώθω ακόμα πιο έτοιμη για υγιεινές διατροφικές επιλογές μέσα στο 2018.

Σήμερα όμως δεν θα σου γράψω για μακροπρόθεσμους στόχους και αλλαγές που πρέπει να κάνεις τη νέα χρονιά. Θα σου γράψω για τη «μαγική» συνταγή που ακολουθώ κάθε χρόνο μετά τις γιορτές, προκειμένου να νιώσω γρήγορα πολύ καλύτερα.

Ποια είναι αυτή; Περισσότερα φρούτα και λαχανικά!

Θα μου πεις «σιγά το νέο, αυτή τη “μαγική” συνταγή την ξέρουν όλοι». Και θα σου απαντήσω ότι εν μέρει έχεις δίκιο, αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν έχεις ακολουθήσει ποτέ αυτήν την χιλιοειπωμένη συνταγή, γι’ αυτό και δεν εκτιμάς τις θαυματουργές της ιδιότητες. Σου προτείνω λοιπόν, τις επόμενες μέρες, να κάνεις αυτά:

-Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα smoothie. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή που καταπολεμά το φούσκωμα!

-Αντικατάστησε ένα από τα κυρίως γεύματά σου με μία χορταστική σαλάτα. Μπορείς να βάλεις μέσα μερικά φρούτα για να την κάνεις πιο ενδιαφέρουσα και νόστιμη (έχεις δοκιμάσει για παράδειγμα να προσθέσεις ρόδι στη σαλάτα λάχανο καρότο και χυμό πορτοκαλιού στη σως;). Παράλληλα, θα προσθέσεις στο πιάτο έξτρα αντιοξειδωτικές ουσίες!

-Κατανάλωσε φρέσκα φρούτα εποχής ως ενδιάμεσα σνακ. Για τον Ιανουάριο, τα «φρούτα εποχής» είναι κυρίως τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα γκρέιπ φρουτ και τα μήλα.

-Φτιάξε σούπες. Θυμήσου την πανεύκολη συνταγή μου για βελουτέ σούπα μπρόκολο ή φτιάξε τη δική σου, βάζοντας απλώς τα λαχανικά που έχουν ξεμείνει στο ψυγείο σου.

-Απόφυγε εντελώς αυτές τις τροφές (έστω για λίγες μέρες):
Γλυκά
Τηγανητά
Ψωμί
Αλκοόλ
Αναψυκτικά

-Και, τέλος, πάρε έμπνευση! Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να ακούγεται βαρετή, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Σου προτείνω να ακολουθήσεις αυτόν τον λογαριασμό στο instagram. Θα πάρεις υπέροχες ιδέες όχι μόνο για συνταγές που μπορείς να φτιάξεις αλλά και για το πώς να απογειώσεις την τέχνη του food styling (δηλαδή να κάνεις τα πιάτα σου όμορφα)!

 

 

A post shared by Bettina ♥ (@bettinas_kitchen) on Dec 9, 2017 at 2:56am PST

 

A post shared by Bettina ♥ (@bettinas_kitchen) on Dec 6, 2017 at 10:54pm PST

 

A post shared by Bettina ♥ (@bettinas_kitchen) on Nov 18, 2017 at 4:16am PST

 

A post shared by Bettina ♥ (@bettinas_kitchen) on Nov 15, 2017 at 10:34am PST

 

A post shared by Bettina ♥ (@bettinas_kitchen) on Oct 31, 2017 at 1:08am PDT