Λέγεται golden milk, δηλαδή χρυσό γάλα και είναι το «θαυματουργό» ρόφημα που πρέπει να βάλεις στη βραδινή σου ρουτίνα, σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Αγιουβέρδα.

Η Αγιουβέρδα, το παραδοσιακό ινδικό σύστημα εναλλακτικής ιατρικής, θεωρεί το συγκεκριμένο ρόφημα θεραπευτικό και το χρησιμοποιεί για πολλούς σκοπούς (μεταξύ άλλων για να τονώσει το ανοσοποιητικό, να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, να χαλαρώσει τον οργανισμό βοηθώντας στον καλύτερο ύπνο, να καταπολεμήσει το φούσκωμα και τις στομαχικές διαταραχές, να αποτοξινώσει τον οργανισμό αλλά και την επιδερμίδα!).

Με λίγα λόγια, το χρυσό γάλα αποτοξινώνει τον οργανισμό ενεργοποιώντας τον μεταβολισμό (και βοηθώντας στο αδυνάτισμα), ενώ ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό και βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους.

Πώς θα το φτιάξεις το χρυσό γάλα

Τα υλικά:
½ κ.σ. σκόνη κουρκουμά
1 φλυτζάνι γάλα καρύδας (ή άλλο φυτικό γάλα)
½ φλυτζάνι νερό
3 κόκκους μαύρου πιπεριού, ολόκληρους ή τριμμένους (μην το παραλείψεις, βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών)
(προαιρετικά) λίγο μέλι


Εκτέλεση:
Ζέστανε το γάλα και το νερό σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τη σκόνη κουρκουμά, ανακατεύοντας συνεχώς για να δημιουργήσεις ένα ομοιογενές μείγμα. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, χαμήλωσε πολύ ή σβήσε τη φωτιά και άφησέ το για 10 περίπου λεπτά (δεν θέλεις να βράζει). Κατέβασε από τη φωτιά, πρόσθεσε το μαύρο πιπέρι και, αν θες, λίγο μέλι. Μπορείς να πιεις το ρόφημα είτε ζεστό είτε κρύο.

Μπορείς να το πίνεις είτε περιστασιακά, όταν νιώθεις φουσκωμένη /στρεσαρισμένη/ έτοιμη να κρυολογήσεις ή και να το βάλεις στην καθημερινή σου βραδινή ρουτίνα για να αποκομίσεις όλα τα οφέλη του.