Ο ήλιος και η ζέστη δεν υποφέρονται με τίποτα. Ειδικά όταν τις ιδιαίτερα καυτές μέρες του χρόνου καλούμαστε να κάνουμε χίλιες δυο εξωτερικές δουλειές. Η κούραση που νιώθουμε γυρνώντας σπίτι δεν περιγράφεται. Θα μου πείτε, εδώ γυρίζουμε «πτώματα» απο την παραλία, δεν θα νιώθουμε εξαντλημένοι όταν τρέχουμε να προλάβουμε όλη μέρα τις υποχρεώσεις μας;

Αυτές τις μέρες, λοιπόν, που γυρνάω στο σπίτι και το μόνο που θέλω είναι να ξαπλώσω στο κρεβάτι μου κατευθείαν, πιέζω τον εαυτό μου και φτιάχνω ένα πλήρες βραδινό γεύμα. Και αυτό το κάνω για δυο λόγους: Πρώτον γιατί ξέρω πως πρέπει να αναπληρώσω τις δυνάμεις μου και, δεύτερον, γιατί έχω παρατηρήσει πως κάθε φορά που γυρνάω κουρασμένη-πεινασμένη στο σπίτι ή θα φάω ότι βρω μπροστά μου χωρίς μέτρο ή θα φάω μόνο ένα φρούτο ή ένα γιαούρτι και το επόμενο πρωί θα νιώθω πιο αδύναμη απο ποτέ.

Έτσι λοιπόν επιλέγω γεύματα ελαφριά μεν, δυναμωτικά δε, που έχουν ως βάση την πρωτεΐνη.

Χθες το βράδυ έφτιαξα το συγκεκριμένο πιάτο. Φιλέτο (medium-rare ψήσιμο) με ψητή πατάτα, καρότο και μανιτάρια. Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο, θρεπτικό και με λίγες θερμίδες βραδινό γεύμα!

Δοκιμάστε το ;-)

 

Βρείτε περισσότερες προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.