Μου αρέσουν πάρα πολύ οι σαλάτες, όπως επίσης και τα φρούτα – για την ακρίβεια, το καλοκαίρι θα μπορούσα να ζω σχεδόν μόνο με αυτά. Άντε, και με λίγο παγωτό :p

Αλλά, εκτός από τις κλασικές σαλάτες, που συνήθως επιλέγω για συνοδευτικό, τρελαίνομαι πραγματικά και για τις άλλες, τις πιο πλούσιες και ιδιαίτερες που μπορούν να αποτελέσουν μόνες τους ένα κυρίως γεύμα. Μια τέτοια έφαγα σήμερα, που ήμουν σε φωτογράφιση και δεν ήθελα να φάω κάτι βαρύ, από την άλλη όμως ήθελα να χορτάσω.

Αφήστε που για τις μέρες με τόση ζέστη ένα τόσο δροσερό πιάτο είναι σχεδόν η μόνη επιλογή.

Για τη συνταγή, λοιπόν, που με ξετρέλανε, θα χρειαστείτε:

Αγγούρι, ντομάτα, μαρούλι, λόλα, κόκκινο λάχανο, αντίδι, πορτοκάλι, αβοκάντο, καρύδια, κουκουνάρι, παρμεζάνα

Για τη σως: Λίγο λάδι, μπαλσάμικο, μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι

Αναμειγνύετε τα υλικά για τη σως και περιχύνετε με αυτή τη σαλάτα (δηλαδή το μπολ στο οποίο έχετε ρίξει όλα τα υπόλοιπα υλικά).

 

Όπως βλέπετε, αυτή η σαλάτα τα έχει όλα! Και, όταν λέω όλα, εννοώ και τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε, αφού είναι πλούσια, εκτός από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, και σε πρωτεΐνη (παρμεζάνα, καρύδια, κουκουνάρι) αλλά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (αβοκάντο, καρύδια, κουκουνάρι).

Δοκιμάστε τη!

 

Όσα πρέπει να τρώμε για να είμαστε αδύνατοι – και πώς να τα συνδυάσουμε

Βρείτε περισσότερες προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.