Ομορφιά δεν είναι μόνο οι επιλογές μας στο μακιγιάζ και ο τρόπος που θα φτιάξουμε τα μαλλιά μας. Το ξέρετε ήδη αυτό. Η πραγματική ομορφιά κρύβεται πίσω από αυτά και, σε μεγάλο βαθμό, έχει να κάνει με τον τρόπο που περιποιούμαστε τον εαυτό μας. Γιατί ένα καθαρό και περιποιημένο πρόσωπο θα είναι σίγουρα λαμπερό και τα υγιή μαλλιά θα είναι σίγουρα όμορφα!

Προσωπικά, εκτός από το να συμβουλεύομαι τους ειδικούς και να επιλέγω τα προϊόντα που ταιριάζουν καλύτερα στις δικές μου ανάγκες, πιστεύω ότι πολύ σημαντικό κομμάτι της beauty ρουτίνας μου είναι η μικρή μου βραδινή ιεροτελεστία. Την οποία σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας!

Αυτά είναι λοιπόν τα 5 βήματα ομορφιάς που κάνω κάθε βράδυ πριν πέσω για ύπνο:

 

1. Σώμα

Κάνω ένα ντους με χλιαρό νερό και τρίβω το σώμα μου με το ειδικό σφουγγαράκι απολέπισης, επιμένοντας στην περιοχή των γλουτών και της κοιλιάς και κάνοντας κυκλικές κινήσεις.

Extra tip: Ακόμα και τον χειμώνα, που μερικές φορές κάνω μπάνιο με πιο ζεστό νερό, στο τέλος ρίχνω για λίγα δευτερόλεπτα κρύο νερό πάνω μου! Τονώνει την κυκλοφορία και συσφίγγει την επιδερμίδα. Άλλωστε, μπρος στα κάλλη... :)

 

2. Πρόσωπο

Πλένω καλά το πρόσωπό μου με ένα ειδικό σαπουνάκι που παίρνω από το φαρμακείο. Προσέξτε όμως: Αν το σαπουνάκι που έχετε δεν είναι και για ντεμακιγιάζ, επιβάλλεται να ξεβαφτείτε αρχικά, χρησιμοποιώντας κάποια ειδική λοσιόν. Είναι σημαντικό, ακόμα και τις βραδιές που δεν προλαβαίνετε να μπείτε στο ντους ή να πλύνετε το πρόσωπό σας στον νιπτήρα, γιατί είστε πολύ κουρασμένες, να μην παραλείπετε το βήμα του ντεμακιγιάζ. Εγώ προτιμώ μια λοσιόν χωρίς οινόπνευμα και, με απαλές κινήσεις, χρησιμοποιώντας φυσικό βαμβάκι, αφαιρώ καλά κάθε ίχνος μακιγιάζ (όπως επίσης και τη σκόνη και τη λιπαρότητα της ημέρας). Στη συνέχεια, με ανοδικές κινήσεις, απλώνω την ενυδατική μου κρέμα.

Extra tip: Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να διατηρώ την ενυδατική μου στο ψυγείο. Επίσης, πολλές φορές, ειδικά το καλοκαίρι, μετά από την παραλία, απλώνω λίγο μεγαλύτερη ποσότητα στο πρόσωπό μου και την αφήνω σαν μάσκα, μέχρι να απορροφηθεί.

 

3. Μαλλιά

Πριν κοιμηθώ, απλώνω πάντα λίγο λαδάκι στα μαλλιά μου και κάνω ελαφρύ μασάζ στις άκρες. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο πιο λαμπερά και ενυδατωμένα μαλλιά, αλλά και μια τέλεια μυρωδιά που λατρεύει ο καλός μου!

Extra tip: Αν λουστώ (οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγουμε το καθημερινό λούσιμο γιατί απομακρύνει τα φυσικά έλαια από την επιφάνεια της τρίχας), επειδή έχω σγουρά και ατίθασα μαλλιά, δεν ξεβγάζω πολύ καλά τη μαλακτική. Έτσι, μένουν πιο μαλακά!

 

4. Δόντια

Πλένω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα δόντια μου. Προς θεού, μην παραλείπετε ποτέ το πλύσιμο των δοντιών, όσο κουρασμένες κι αν είστε! Σκεφτείτε ότι ΟΛΑ τα μικρόβια που υπάρχουν στο στόμα σας μετά από ένα γεύμα, θα μείνουν εκεί εγκλωβισμένα για περίπου 8 ώρες αν δεν πλύνετε τα δόντια σας πριν τον ύπνο!

Extra tip: Μου αρέσει να χρησιμοποιώ ηλεκτρική οδοντόβουρτσα γιατί μου δίνει την αίσθηση του καλύτερου καθαρισμού. Επίσης, ολοκληρώνω πάντα με νήμα. Να ξέρετε ότι είναι εξίσου σημαντικό με το βούρτσισμα, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να καθαρίσουμε τα στενά διαστήματα ανάμεσα από τα δόντια μας!

 

5. Πόδια

Τα όμορφα πόδια πρέπει να είναι απαραιτήτως καλά ενυδατωμένα, κορίτσια! Εγώ απλώνω μια πολύ πλούσια ενυδατική και κάνω μασάζ με κυκλικές κινήσεις στην περιοχή των μηρών και των γλουτών - βοηθά στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος, η οποία με τη σειρά της είναι το #1 όπλο κατά της κυτταρίτιδας.

Extra tip: Μην ξεχνάτε τις... πατούσες! Κατά προτίμηση, χρησιμοποιείστε μια ειδική κρέμα για τα πέλματα και επιμένετε μέχρι σχεδόν να απορροφηθεί. Τα αφυδατωμένα ή με σκασίματα πέλματα το ξέρουμε όλες ότι είναι τεράστιο don't ομορφιάς! Και να ξέρετε ότι οι περισσότεροι άντρες τις προσέχουν αυτές τις λεπτομέρειες!

 

Βρείτε περισσότερα beauty tips μου εδώ.