Έχετε συζητήσει ποτέ με τους ανθρώπους που κερδίζουν πάντα στη ζωή; Έχετε αναρωτηθεί πώς στο καλό τα καταφέρνουν; Θα μπορούσε να είναι κάποιος από τους φίλους σας στο σχολείο ή ένας συνάδελφός σας που παίρνει συνέχεια προαγωγή. Θα μπορούσατε όμως να είστε κι εσείς! Ναι, γιατί όχι; «Αφού μπορούν εκείνοι, μπορούμε κι εμείς». Αυτή η σκέψη με εμψυχώνει αλλά και πεισμώνει κάθε φορά που θέτω νέους στόχους.

Έψαξα λοιπόν και βρήκα όλα τα μυστικά τα οποία εγγυώνται τη νίκη και την πρωτιά. Είναι όλα αρκετά εύκολα, αλλά ο συνδυασμός τους, όσο και η ένταξή τους στην καθημερινότητα, κάνει την -τεράστια- διαφορά.

Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα 10 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι:

1. Λύνουν ένα πρόβλημα τη φορά
Σίγουρα είναι μεγάλη υπόθεση να είναι κάποιος multi-tasker και να μπορεί να ασχολείται με πολλά και διαφορετικά θέματα ταυτόχρονα, όμως οι μελέτες έχουν δείξει πως όταν η προσοχή μας διασπάται μεταξύ πολλών καθηκόντων, τότε δεν δίνουμε σημασία στις λεπτομέρειες που όμως είναι πολύ σημαντικές! Δοκιμάστε να αφοσιώνεστε σε μία δουλειά τη φορά και δείτε πως η απόδοσή σας θα καλυτερεύσει. Φυσικά και θα αναγκαστείτε να κάνετε μερικές μικρές διακοπές, προσπαθήστε όμως να κάνετε focus σε ένα συγκεκριμένο θέμα, για αρκετή ώρα.

2. Γυρνούν σπίτι για βραδινό φαγητό, μια λογική ώρα
Ξέρω πως υπάρχουν πολλές μέρες που η δουλειά στο γραφείο είναι ατελείωτη και αναγκάζεστε να κάθεστε εκεί μέχρι αργά. Οκ, αυτό μπορεί να συμβεί μια-δυο φορές την εβδομάδα, αλλά φροντίστε να μην γίνεται σε καθημερινή βάση. Είναι απαραίτητο να γυρνάτε σπίτι στην οικογένειά σας και τους φίλους σας, να τρώτε μαζί και να χαλαρώνετε για να αποφορτίζεστε από το στρες και το άγχος αλλά και να είστε πιο ορεξάτοι και δημιουργικοί την επόμενη ημέρα.

3. Κοιμούνται αρκετές ώρες το βράδυ
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι, όταν είμαστε σούπερ κουρασμένοι, ο εγκέφαλός μας λειτουργεί όπως όταν έχουμε πιει αλκοόλ! Ουπς. Φαντάζομαι δεν θέλετε κάτι τέτοιο. Ο καλός βραδινός ύπνος μας βοηθάει στο να καταπολεμήσουμε το στρες και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της ημέρας με καθαρό μυαλό. Βέβαια, μην νομίζετε πως με το να κοιμάστε όλη μέρα το ΣΚ αναπληρώνετε τον χαμένο ύπνο της εβδομάδας. Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει, επομένως προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες κάθε βράδυ.

4. Δεν παραλείπουν γεύματα
Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Το ίδιο και το μεσημεριανό. Και το βραδινό! Χρειάζεστε και τα τρία γεύματα απαραιτήτως -όπως και τα δύο ενδιάμεσα- για να λειτουργεί σωστά το μυαλό και το σώμα σας. Αν δεν φάτε αρκετά, τότε -εκτός του ότι θα υποφέρετε από την πείνα- δεν θα έχετε ενέργεια. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά και προσπαθήστε να τρώτε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα.

5. Νερό, Νερό, Νερό!
Το έχετε ακούσει τόσες φορές, μα δεν βλέπω να το τηρείτε ;) . Το νερό είναι τόσο -μα τόσο- σημαντικό για εσάς, κάθε μέρα. Αν έχετε αφυδατωθεί έστω και λίγο θα αρχίσετε να αισθάνεστε πονοκέφαλο και ο εγκέφαλός σας δεν θα λειτουργεί όπως πρέπει. Ίσως ακόμη και να αισθάνεστε πεινασμένοι ενώ στην πραγματικότητα δεν είστε. Ένα κόλπο"επομένως είναι να έχετε ένα μεγάλο μπουκάλι στο γραφείο σας και να το γεμίζετε κάθε φορά που αδειάζει (τουλάχιστον μία φορά, αν όχι δύο την ημέρα).

6. Γυμνάζονται συστηματικά
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι η ψυχική τους δύναμη είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη φυσική τους δύναμη. Γυμνάζονται καθημερινά από λίγο για να εκτονώνονται και να διώχνουν την ένταση της δουλειάς.

7. Σημειώνουν τα πάντα σε ένα τετράδιο
Να έχετε συνέχεια μαζί σας ένα τετράδιο και να σημειώνετε οτιδήποτε δεν καταλαβαίνετε ή δεν ξέρετε. Στη συνέχεια ζητήστε από κάποιον να σας λύσει όλες τις απορίες σας. Η γνώση είναι δύναμη. Όσα περισσότερα ξέρετε, τόσο καλύτερα θα μπορέσετε να κάνετε τη δουλειά σας.

8. Δεν τσεκάρουν συνέχεια το κινητό/ τα email τους
Όλοι μας αφιερώνουμε πάρα πολύ χρόνο/ενέργεια στο κινητό/ στα social media/ στα emails. Και αυτός ο χρόνος/ενέργεια είναι πολύτιμος την ώρα που δουλεύουμε. Προσπαθήστε να απαντάτε μόνο στα επείγοντα μηνύματα και φυσικά να μπαίνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο για δέκα λεπτά την ώρα του διαλείμματος.

9. Ντύνονται σαν ... πετυχημένοι
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δείχνουν πετυχημένοι, προτού γίνουν. Βεβαιωθείτε πως το ντύσιμό σας παραπέμπει σε άριστους επαγγελματίες. Άλλωστε, ας μην γελιόμαστε μεταξύ μας, ειδικά στην Ελλάδα ισχύει το: «Ό,τι δηλώσεις, είσαι». Οπότε δηλώστε πετυχημένοι, παλέψτε το σωστά και σύντομα θα γίνετε!

10. Έχουν χρόνο για να χαλαρώνουν
Αυτό είναι σίγουρα εξίσου σημαντικό με τα υπόλοιπα - και είναι και το πιο διασκεδαστικό! Πρέπει κάποιος να εργάζεται σκληρά για να πάρει μια προαγωγή, αλλά θα πρέπει παράλληλα να αφήνει ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό του. Όταν είστε ήρεμοι και χαρούμενοι έχετε περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσετε τα όνειρά σας. Οπότε αφιερώστε χρόνο σε εσάς, την οικογένειά σας και τους φίλους σας.

Όπως βλέπετε δεν είναι δύσκολα, για την ακρίβεια είναι ιδιαιτέρως απλά όλα τα βήματα. Ακολουθήστε τα για να γίνετε εσείς ο επιτυχημένος άνθρωπος που όλοι θα θαυμάζουν. Να ξέρετε πως μπορείτε. Αφού μπορούν οι άλλοι, γιατί όχι κι εσείς;

 

Περιμένω τα σχόλιά σας εδώ:

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom


Δ. Ν.