Είναι γεγονός πως όλες οι γυναίκες όταν θέλουμε να πάμε σε κάποιο σημαντικό κάλεσμα φροντίζουμε την εμφάνισή μας και βάζουμε τα δυνατά μας για να κλέψουμε όλες τις εντυπώσεις. Το ίδιο -προφανώς- κάνουν και όλες οι σταρ παγκοσμίως όταν έχουν μια προγραμματισμένη εμφάνιση σε κάποιο μεγάλο event.

Μάλιστα, οι περισσότερες -για να μην πω όλες- συνεργάζονται με τους καλύτερους μακιγιέρ, κομμωτές και στυλίστες έτσι ώστε να είναι σίγουρες πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι άψογο. Μεταξύ μας κι εγώ τις περισσότερες φορές ζητάω τη βοήθεια των συνεργατών μου. Ή τουλάχιστον της μητέρας μου, που τα χέρια της όχι μόνο πιάνουν αλλά κάνουν θαύματα!

Η Alicia Keys ωστόσο αποτελεί εξαίρεση σ' αυτόν τον κανόνα. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες αποφάσισε να εμφανιστεί στο κόκκινο χαλί των MTV VMAs εντελώς άβαφη. Και όταν λέω εντελώς, εννοώ ΕΝΤΕΛΩΣ. Ούτε ελάχιστο make up, ούτε concealer, ούτε contouring, ούτε ρουζ. Τίποτα.

IMG 2585

gettyimages 597569458

alicia keys vmas 29aug16 10

 Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αγαπημένη μας τραγουδίστρια αποφασίζει να αναδείξει τη φυσική ομορφιά της, τη «γυμνή» αλήθεια της. Έχει εμφανιστεί και σε άλλα μεγάλα events-video clips χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Όπως χαρακτηριστικά έχει πει: «Δεν θέλω να καλύπτομαι πια. Δεν θέλω να καλύπτω το πρόσωπό μου, το μυαλό μου, την ψυχή μου, τις σκέψεις μου, τα όνειρά μου, τους αγώνες μου, τη συναισθηματική μου ενηλικίωση». Επίσης, πριν από λίγο καιρό είχε ποστάρει στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter το εξής: «Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου και όχι αυτό που θεωρούν οι άλλοι "τέλειο". Νιώθω δυνατή και στα καλύτερά μου».

Προσωπικά, μου αρέσει η #nomakeup φιλοσοφία της. Μου αρέσει που αγαπάει τον εαυτό της όπως ακριβώς είναι. Μου αρέσει που δείχνει την αλήθεια της στον κόσμο, που δεν φοβάται να «ξεγυμνωθεί». Που δείχνει δυνατή, δίχως ανασφάλεια ή ματαιοδοξία. Που εκτιμάει την ομορφιά της -αυτή που πηγάζει από μέσα της.

Σήμερα, λοιπόν, θέλοντας να ενστερνιστώ τη φιλοσοφία της, αποφάσισα να ποστάρω κι εγώ τη δική μου... γυμνή αλήθεια!

 

doukissa nomikou xwris makigiaz 1