Πρώτο ραντεβού. Αχ! Πόσο άγχος, πόσος ενθουσιασμός και... πόσα ερωτήματα! Τι να βάλω; Πού θα πάμε; Για τι θα μιλήσουμε; Να φιληθούμε;

Μην ανησυχείτε, γιατί σας έχω όλες τις απαντήσεις! Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Μην αργήσετε
Εντάξει, μην πάτε και πριν από εκείνον, αλλά καλό είναι να μην τον αφήσετε να περιμένει περισσότερο από 5-10 λεπτά. Αν αργήσετε πιο πολύ, εκτός του ότι θα φανείτε αγενής, μάλλον θα φτάσετε αγχωμένη και εκείνος ίσως να έχει λίγο εκνευριστεί. Και δεν θέλουμε τίποτα από όλα αυτά στο πρώτο ραντεβού!

Μη συναντηθείτε για φαγητό
Συνήθως είναι λίγο άβολη –και μάλλον παραείναι «επίσημη»- η έξοδος για φαγητό στο πρώτο ραντεβού. Προτιμήστε ένα χαλαρό ποτό. Ή, ακόμα καλύτερα, σινεμά, για να έχετε μετά τουλάχιστον ένα θέμα συζήτησης, την ταινία!

Μη φορέσετε κάτι άσχετο με το περιβάλλον ή υπερβολικά σέξι
Φροντίστε να ξέρετε τι περίπου θα περιλαμβάνει η βραδιά, ώστε να είστε ντυμένες ανάλογα. Προς θεού, μη βάλετε σε καμία περίπτωση κάτι υπερβολικά αποκαλυπτικό ή επίσημο. Κάτι άνετο αλλά θηλυκό, όπως ένα καθημερινό φόρεμα με μποτάκια ή το αγαπημένο σας τζιν με ένα top ή πουκάμισο είναι πάντα μια καλή επιλογή.
Extra tip: Βάλτε λίγο απο το άρωμά σας στις παλάμες σας. Με αυτόν τον τρόπο θα σας «έχει μαζί του» και μετά το ραντεβού. Προσέξτε όμως να μην το παρακάνετε με την ποσότητα αρώματος. Θέλετε να σας μυρίζει μόνο όταν έρθει... πολύ κοντά σας, όχι από μακριά!

Μη μονοπωλείτε τη συζήτηση
Προσπαθήστε να βρείτε τη χρυσή ισορροπία ανάμεσα στο να μιλάτε πολύ και να μη μιλάτε καθόλου. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να είστε λίγο πιο ντροπαλές από το να μιλάτε ακατάπαυστα. Μιλήστε (με μέτρο) για τα ενδιαφέροντά σας, προσπαθήστε να μάθετε τα δικά του και να βρείτε σημεία επαφής.

Μην πείτε ψέματα
Στην προσπάθειά σας να τον εντυπωσιάσετε, σε καμία περίπτωση μην πείτε ψέματα για εσάς, για τα χόμπι σας ή για τους φίλους σας. Αν αυτή η γνωριμία εξελιχθεί σε σχέση (κάτι που μάλλον είναι η επιθυμητή εξέλιξη για ένα ραντεβού), είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Μην σκέφτεστε.... τον γάμο!
Εντάξει, ναι, όπως είπαμε και αμέσως πιο πάνω, η επιθυμητή εξέλιξη για ένα ραντεβού είναι μάλλον η σχέση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε κάθε πρώτο ραντεβού πρέπει να βλέπετε απέναντί σας τον πατέρα των παιδιών σας! Περάστε καλά, γνωρίστε τον, και αυτά αφήστε τα για... πολύ αργότερα . :p

Να είστε ο εαυτός σας
Είναι σίγουρο ότι (ειδικά αν εκείνος σας αρέσει πολύ), θα είστε κάπως σφιγμένες, αλλά προσπαθήστε να αντιδράτε όπως αν ήσασταν με την παρέα σας. Πείτε ένα αστείο, γελάστε με τα δικά του και μη φοβάστε να πείτε τη γνώμη σας. Και, βασικά, χαμογελάστε!

Μην παραβλέπετε τα αρνητικά σημάδια
Αν κάτι σας πάει «στραβά» στη συμπεριφορά του ή κάτι που πει σας ενοχλήσει, μην προσπαθήσετε να το προσπεράσετε επειδή εκείνος σας αρέσει πολύ. Δώστε σημασία σε κινήσεις ή φράσεις που μπορεί να κρύβουν στοιχεία του χαρακτήρα του που δεν σας ταιριάζουν. Η συμβουλή μου είναι να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.

Κάντε (τουλάχιστον) κίνηση να πληρώσετε
Μπορεί να είθισται οι άνδρες να κερνάνε στο πρώτο ραντεβού, αλλά είναι σε κάθε περίπτωση αγενές να μην κάνετε καν κίνηση να μοιραστείτε τον λογαριασμό, όπως επίσης να περιμένετε να πληρώσει όλα τα έξοδα της βραδιάς, αν αυτή είναι μεγάλη (πχ εισιτήριο για σινεμά, ποπ κορν και αναψυκτικό, φαγητό μετά και ποτό αργότερα). Αν δεν σας αφήσει, μην επιμείνετε υπερβολικά. Απλώς χαμογελάστε και ευχαριστήστε τον.

Αφήστε τον να πάρει την πρωτοβουλία
Είτε πρόκειται για το αν θα φιληθείτε, είτε πρόκειται για το πώς και πότε θα ξαναβρεθείτε, αφήστε στον άνδρα το περιθώριο να πάρει πρωτοβουλίες. Μην ρωτήσετε «και τώρα πότε θα σε δω;». Είναι σίγουρο ότι, αν θέλει να σας ξαναδεί, ξέρει τον τρόπο να επικοινωνήσει μαζί σας! Όσο για το φιλί, είπαμε: Αφήστε τον να πάρει την πρωτοβουλία. Αν το κάνει, απλώς απολαύστε το. Αν πάλι δεν το κάνει, θα έχετε έναν ακόμα λόγο να ανυπομονείτε για το επόμενο ραντεβού.
Extra tip: Αλλά καλό είναι, στο πρώτο ραντεβού, να περιοριστούμε σε αυτό το φιλί, ε; Ακούγομαι συντηρητική, αλλά πιστέψτε με, είναι βασικά ρομαντικά τα κίνητρά μου. Ο έρωτας έχει άλλη χάρη όταν του δίνουμε χρόνο για να ξεδιπλωθεί.