Δευτέρα. Για τους περισσότερους είναι μάλλον η χειρότερη μέρα της εβδομάδας. Άλλωστε, κανένας δεν θέλει να τελειώνει το Σαββατοκύριακο, ακόμα κι αν αγαπάει τη δουλειά του, όπως εγώ.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να κάνουμε αυτή τη μέρα λίγο (ή και πολύ) καλύτερη; Πρώτα από όλα, να μην είμαστε μίζεροι. Αν ξυπνάμε το πρωί σίγουροι ότι η μέρα μας θα είναι άχαρη, βαρετή και ταυτόχρονα κουραστική, είναι βέβαιο ότι αντίστοιχη θα είναι και η διάθεσή μας. Από εκεί και πέρα, εγώ έχω καταλήξει σε αυτά τα 7 πράγματα που φροντίζω να κάνω πάντα τις Δευτέρες και με βοηθάνε να ξεκινήσω την εβδομάδα μου καλύτερα.

1. Αφήνω περιθώριο στον εαυτό μου για 1-2 αναβολές στο ξυπνητήρι. Το βάζω δηλαδή περίπου 15 λεπτά νωρίτερα από την ώρα που πρέπει τελικά να σηκωθώ και μου... χαρίζω την πολυτέλεια να κλέψω λίγη ώρα στο κρεβάτι.

2. Τρώω ένα καλό πρωινό. Φροντίζω μάλιστα να καθίσω για 10 έστω λεπτάκια στον καναπέ, απολαμβάνοντας το πρωινό μου και όχι τρώγωντάς το στο πόδι.

3. Έχω ετοιμάσει μια νέα playlist για το αυτοκίνητο – ή αν έχω ήδη μια που μου αρέσει, τη βάζω να παίζει ΔΥΝΑΤΑ. Έτσι, η διαδρομή από το σπίτι για τη δουλειά γίνεται διασκεδαστική και μου φτιάχνει τη διάθεση. Αν δεν οδηγείτε, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με ένα ipod.

4. Καλημερίζω τους πάντες με χαμόγελο. Προσπαθώ να δίνω και να παίρνω θετική ενέργεια!

5. Στέλνω ένα τρυφερό μήνυμα στον καλό μου, για να του ευχηθώ καλή εβδομάδα. Ακόμα κι αν το έκανα και λίγη ώρα νωρίτερα, στο σπίτι.

6. Κάνω πάντα γυμναστική. Μετά από ένα σαββατοκύριακο με μικρές ή μεγαλύτερες ατασθαλίες (και πιθανότατα αποχή από την άσκηση), φροντίζω πάντα να βρω χρόνο να γυμναστώ τις Δευτέρες. Όταν δεν προλαβαίνω να κάνω μια κανονική προπόνηση, κάνω το βράδυ αυτή τη σύντομη κυκλική.

7. Προγραμματίζω κάτι ωραίο για το τέλος της εβδομάδας. Είτε είναι σινεμά την Πέμπτη που βγαίνουν οι νέες ταινίες, είτε είναι βραδινή έξοδος το Σάββατο, είτε είναι κυριακάτικο μεσημεριανό με τους γονείς μου (αυτό πάει πακέτο με το να ζητήσω από τη μαμά να μου φτιάξει ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά), αυτό με γεμίζει πάντα με μια ευχάριστη ανυπομονησία!

Καλή εβδομάδα σε όλους λοιπόν!