Μ' αγαπάει. Δεν μ' αγαπάει. Του αρέσω. Δεν του αρέσω. Με απατάει. Δεν με απατάει. Τον βαρέθηκα. Δεν τον βαρέθηκα.

Αν κάτσω να καταγράψω όλες τις σκέψεις που κατακλύζουν το μυαλό μας ανά δευτερόλεπτο, πιστεύω πως δεν θα τελειώσω ποτέ. Ας το παραδεχτούμε κορίτσια. Μας αρέσει να κάνουμε σενάρια και -κακές συνήθως- σκέψεις. Μας αρέσει να ζούμε ένα μικρό δράμα. Τι σόι drama queens είμαστε άλλωστε; ;-) Ποτέ βέβαια δεν σκεφτόμαστε τις συνέπειες.

Και, όσο και αν μετανιώνουμε για τις σκέψεις, τις πράξεις και τη συμπεριφορά μας απέναντι στη σχέση μας, ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω.

Ήρθε ο καιρός λοιπόν να κοιτάξουμε κατάματα τις 3 -καταστροφικές- συνήθειές μας, οι οποίες μπορούν πανεύκολα να δηλητηριάσουν -και άρα να τελειώσουν- τη σχέση μας με τον άνθρωπο μας:

Ψάχνετε πάντα το λάθος

Πόσο συχνά επικεντρώνεστε στα κακά της σχέσης σας; Τα λάθη που κάνει ο σύντροφός σας, τα λάθη που κάνετε εσείς; Ψάχνετε να βρείτε κάτι να σας φταίει, να μην σας αρέσει, κάτι για να κατακρίνετε και στο τέλος να μαλώσετε. Και τις περισσότερες φορές χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά κάποιος λόγος. Γιατί, όπως λέγαμε και πριν, μερικές φορές η φαντασία και το δράμα κάνουν πάρτι στο γυναικείο μας μυαλουδάκι.
Tip: Επικεντρωθείτε στα καλά της σχέσης σας, στα χαρίσματα του συντρόφου σας και στα δικά σας θετικά στοιχεία. Μην ψάχνετε λόγους για να γκρινιάζετε, ψάξτε λόγους για να χαμογελάτε.

Αντιγράφετε/Μιμείστε τις σχέσεις των φίλων σας

Δεν είναι λίγες οι φορές που, βλέποντας ένα ευτυχισμένο και ερωτευμένο ζευγάρι, προσπαθούμε να μάθουμε το μυστικό της επιτυχημένης του σχέσης. Και μετά να το αντιγράψουμε. Λάθος. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, κάθε σχέση είναι διαφορετική και με το να ξεπατικώσουμε τη ζωή κάποιου άλλου, πιστεύοντας πως έτσι θα βρούμε την ευτυχία, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χάνουμε τον εαυτό μας και να δηλητηριάζουμε τη σχέση μας.
Tip: Μην κοιτάτε τι κάνουν οι γύρω σας. Κοιτάξτε τι κάνετε εσείς και ο σύντροφός σας. Εσείς οι δυο είστε ομάδα, συζητήστε και βρείτε μαζί την ευτυχία.

Ξεχνάτε τον εαυτό σας

Τώρα θα αναφερθώ σε μια παγίδα, στην οποία δυστυχώς όλες μας κάποια στιγμή έχουμε πέσει. Γιατί ναι, όταν αγκιστρωνόμαστε και γαντζωνόμαστε πάνω στον άλλον και ξεχνάμε τελείως τους φίλους μας, τις συνήθειές μας, τα χόμπι μας, τη ζωή μας, τότε και εκείνον κουράζουμε αλλά και εμείς μελαγχολούμε.
Tip: Είναι προτιμότερο να βαδίζουμε παράλληλα με τον άλλον και όχι ο ένας πάνω στον άλλον. Ξεκινήστε να κάνετε όσα ευχαριστούν και εσάς. Μην ξεχνάτε τον εαυτό σας, γιατί εάν είστε εσείς δυστυχισμένη τότε σίγουρα η σχέση σας θα αποτύχει.

 

Περιμένω τα σχόλιά σας εδώ:

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom


Δ. Ν.