Δεν είμαι μόνο ένα πράγμα, ένα χαμογελαστό κορίτσι. Δεν έχω μόνο ένα συναίσθημα, τη χαρά.

Είμαι πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Και μ’ αρέσει αυτό.

Πολλές φορές με ρωτούν «Μα καλά, Δούκισσα, εσύ δεν νευριάζεις ποτέ, δεν θυμώνεις, δεν βρίζεις;» και η απάντησή μου είναι κάθε φορά ξεκάθαρη και ειλικρινής. «Αμέ. Και νευριάζω και φωνάζω και ξεσπάω και κλαίω και βρίζω και τα πάντα κάνω».

Πολλοί δεν με πιστεύουν και με προκαλούν κατάμουτρα, προσπαθούν να με κάνουν να ξεδιπλώσω την πιο ...σκοτεινή μου πλευρά μπροστά τους, μπροστά σε όλους. Όμως όχι. Έχω επιλέξει να μην το κάνω αυτό. Όχι δημοσίως. Αρκετό σκοτάδι υπάρχει γύρω μας, ας μην μαυρίσουμε κι άλλο. Κι από την άλλη, γιατί να θέλει κάποιος να «ξυπνήσει» την σκοτεινή πλευρά του άλλου;

Έχει τύχει να μου πάρει κάποιος συνέντευξη λέγοντάς μου «Θέλω να σε λερώσω, θέλω να λερώσεις την εικόνα σου». Χμμμ. Το μόνο που κατάφερε είναι να τσαντιστεί εκείνος, «λερώνοντας» τη δίκη του εικόνα.

Αφορμή για όλες αυτές τις σκέψεις ήταν αυτή η υπέροχη φωτογραφία της αγαπημένης μου Ρούλας Ρέβη. Δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ για να αναδείξει την άλλη μου πλευρά, την πιο μυστηριώδη. Μέσα σε ένα μόνο κλικ κατάφερε να ξεκλειδώσει τα πιο κρυφά μου συναισθήματα. Γιατί κρυφά; Γιατί καλό είναι να κρατάς κάτι και για σένα.

Από την άλλη, πιστεύω πως δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να δεις την αλήθεια του άλλου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τον κοιτάξεις στα μάτια και να είσαι ανοιχτός, για να ακούσεις αυτό που πραγματικά σου λέει και όχι αυτό που θα ήθελες να σου πει. Να είσαι αληθινός, για να μπορέσεις δεις την αλήθεια του.

 

Περιμένω τα σχόλιά σας εδώ:

 

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom

Δ.Ν.