Όταν μιλάμε για «κακές συνήθειες», συνήθως το μυαλό μας πάει στο κάπνισμα, το ποτό ή την κακή διατροφή. Ναι, αυτές είναι πράγματι τρομερά κακές συνήθεις, όμως ΟΧΙ δεν είναι οι μόνες!

Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να κάνουμε κακό στον εαυτό μας και με άλλους, πιο «ύπουλους» τρόπους. Γι’ αυτό λοιπόν, σταμάτα από σήμερα να...

-«Δίνεις» μόνο όταν έχεις κάτι να «πάρεις». Δεν γίνεται σε καμία περίπτωση οι σχέσεις μας να βασίζονται στο τι έχουμε να κερδίσουμε από αυτές. Δώσε, χωρίς να περιμένεις να πάρεις. Φυσικά, δεν λέω να βρεθείς στο άλλο άκρο και να γίνεις ο άνθρωπος που όλοι εκμεταλλεύονται (και σχεδόν κανένας δεν υπολογίζει), αλλά είναι σημαντικό να μάθεις να δίνεις. Είτε από ευγένεια, είτε από καλοσύνη, είτε από διάθεση να βοηθήσεις, είτε από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ.

-Βλέπεις τους πάντες ανταγωνιστικά και να ζηλεύεις. Δεν αναφέρομαι στη ζήλεια σε ερωτικό επίπεδο (αυτήν θα την αναλύσουμε σε επόμενο κείμενο!), αλλά στη ζήλεια για όσα έχει κάποιος και (νομίζεις ότι) δεν έχεις εσύ, ξεχνώντας τελικά τι έχεις εσύ. Αυτή η συμπεριφορά είναι «τοξική» για την ψυχή σου, τη δηλητηριάζει και φυσικά καταστρέφει τη σχέση σου με τους άλλους. Όπως σε κάθε τέτοιο πρόβλημα όμως, το πιο σημαντικό -αλλά και δύσκολο- κομμάτι για να το αντιμετωπίσεις είναι αρχικά να το παραδεχθείς.

-Παίρνεις τα πάντα προσωπικά. Δεν έχω χειρότερο από τους ανθρώπους που παρεξηγιούνται με το παραμικρό! Επειδή κάτι είπες που το πήραν στραβά, επειδή δεν τους πήρες τηλέφωνο ενώ εκείνοι σε είχαν πάρει την προηγούμενη μέρα, επειδή ξέχασες τα γενέθλιά τους, επειδή, επειδή, επειδή... Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου! Γιατί, πίστεψέ με, στον εαυτό σου κάνεις μεγαλύτερο κακό, όχι στους άλλους. (Το έκανα μικρότερη σε πολύ μεγάλο βαθμό -αχ αυτή η υπερευαισθησία μου- και το μόνο που κατάφερνα είναι να στεναχωριέμαι χωρίς λόγο.)

-Κουτσομπολεύεις. Αλήθεια τώρα, τι μας νοιάζει ποιος μάλωσε στο γραφείο με ποιον, ποιος τα έχει με ποια και ποιος είπε οτιδήποτε για οποιονδήποτε; Προσπάθησε να απέχεις από τέτοιες συζητήσεις, είτε στον χώρο της δουλειάς σου, είτε -ΦΥΣΙΚΑ-μεταξύ των φίλων σου. Αν με ρωτάς, δεν υπάρχει τίποτα πιο μίζερο από το να μην ασχολείσαι με τη δική σου τη ζωή αλλά με τη ζωή των άλλων.

Δοκίμασε να εφαρμόσεις τα παραπάνω, από σήμερα κιόλας, και δες την καθημερινότητά σου να αλλάζει άμεσα προς το καλύτερο! ;-)

 

Περιμένω τα σχόλιά σας εδώ:

 

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom

Δ.Ν.