Αύριο, περισσότεροι από 50.000 χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο -αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση- θα πλημμυρίσουν τους δρόμους του Λεκανοπεδίου, για τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Με αφορμή λοιπόν τον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας, αποφάσισα να σου γράψω τα 5 μυστικά-κόλπα μου που θα σε κάνουν πιο γρήγορη, πιο δυνατή και εν τέλει πιο ευτυχισμένη.

1. Προετοιμάσου για την επιτυχία

Ok, αν τρέχεις την κλασική διαδρομή και όχι κάποια από τις μικρότερες των 5 ή 10 χιλιομέτρων, πρέπει να έχεις προετοιμαστεί εδώ και καιρό με σωστές και τακτικές προπονήσεις. Όμως σημαντικό είναι να νιώθεις, σε κάθε περίπτωση, πως μπορείς να τα καταφέρεις. Αυτό θέλω να είναι το attitude σου, της νικήτριας. Όπως και να έχει, πάντως, θα πρέπει να δώσεις μεγάλη βαρύτητα στην τελευταία προπόνηση που θα κάνεις, η οποία δεν πρέπει να είναι εξουθενωτική, αλλά και στο φαγητό που θα επιλέξεις να φας, το οποίο θα σου πρότεινα να είναι μια ωραία μακαρονάδα! Χεχε, να μια περίπτωση που μπορείς να φας όσα μακαρόνια θες χωρίς ΚΑΜΙΑ απολύτως ενοχή. Επίσης, τι θα κάνεις σήμερα το βράδυ; Θα σε συμβούλευα να μην ξενυχτήσεις και να έχεις ετοιμάσει τον εξοπλισμό σου (τα παπούτσια κλπ) πριν κοιμηθείς. Επειδή αύριο θα πρέπει να σηκωθείς από τα χαράματα, καλό θα είναι να τα έχεις όλα έτοιμα.

2. Πρόσεξε τους τραυματισμούς

Προφανώς είναι υπέροχο να τρέχεις στον Μαραθώνιο, μαζί με τόσες χιλιάδες κόσμου, είναι όμως πανεύκολο να παρασυρθείς από το συναίσθημα (αλλά και από τη φίλη σου που σε προσπέρασε) και άρα να τραυματιστείς. Μάλιστα, έχω παρατηρήσει πως για κάποιον λόγο, πολλοί τείνουν να τρέχουν στις μύτες των ποδιών τους ή με υπερβολικά μεγάλο διασκελισμό. Επομένως, δώστα όλα, όλη σου την ενέργεια, όμως μεγάλη προσοχή και με σωστή τεχνική. Μην τραυματιστείς και δεν μπορείς να περπατήσεις για καμιά εβδομάδα!

3. Ζήτα από κάποιον να έρθει μαζί σου

Στη ζωή μου έχω μάθει να λειτουργώ ομαδικά. Ναι, ακόμη και στο τρέξιμο. Αλλά ακόμα κι αν καμία φίλη σου δεν έχει δηλώσει συμμετοχή, ξεσήκωσε την κολλητή σου, την αδερφή σου, το αγόρι σου, τη μαμά σου, τη συνεργάτιδά σου για να έρθουν να σε περιμένουν στον τερματισμό. Αυτό θα σου δίνει κίνητρο έτσι ώστε να μην τα παρατήσεις. Όταν κουράζεσαι θα σκέφτεσαι ότι σε περιμένουν στον τερματισμό κι αυτό θα σε παροτρύνει να συνεχίσεις. Αν και μεταξύ μας, θα έχει τόσο κόσμο εκεί αύριο, που όπως και να έχει θα πεισμώσεις και θα θέλεις από μόνη σου να τερματίσεις. Αφού μπορούν εκείνοι γιατί όχι κι εσύ;

4. Κάνε ένα φοβερό playlist

Προσωπικά όταν τρέχω για αρκετή ώρα, φτιάχνω ένα playlist με τα αγαπημένα μου ξεσηκωτικά τραγούδια και έτσι δεν χάνω ποτέ τον ρυθμό, τη δύναμη, την ένταση και την όρεξη. Διάλεξε λοιπόν τραγούδια δυναμικά που σημαίνουν κάτι για εσένα και ξυπνούν την εσωτερική δύναμη που κρύβεις μέσα σου και πέρασε τα στο κινητό σου.

5. Νιώσε ευγνωμοσύνη

Το κλειδί για την ευτυχία είναι να ζεις μια ζωή με ευγνωμοσύνη. Μόλις ολοκληρώσεις τη διαδρομή -όσα χιλιόμετρα κι αν τρέξεις ή περπατήσεις- χαλάρωσε, πάρε μια βαθιά ανάσα, νιώσε περήφανη για τον εαυτό σου. Τα κατάφερες. Κοίτα ψηλά τον ουρανό και σκέψου όλα τα δώρα της ζωής σου. Έχεις την υγεία σου, έχεις τους φίλους σου, την οικογένειά σου. Έχεις πολλούς λόγους για να χαμογελάς. Χαμογέλασε λοιπόν. Κυρίως στον εαυτό σου.

 

Περιμένω τα σχόλιά σας εδώ:

 

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom

Δ.Ν.