Την Παρασκευή που μας πέρασε ήταν η Παγκόσμια Ημέρα ... Singles! Μα πόσες Παγκόσμιες Ημέρες να αντέξουμε/γιορτάσουμε; Ok, μπορεί τη συγκεκριμένη μέρα να μην την γιόρτασα εγώ φέτος -και ελπίζω ούτε του χρόνου ή του παραχρόνου- όμως τη γιορτάσατε πανηγυρικά πολλοί από εσάς. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα από τα μηνύματα που έλαβα. Και πράγματι, το να είσαι κατ' επιλογή single είναι ό,τι πιο φανταστικό μπορεί να σου συμβεί! Γιατί; Γιατί είσαι ελεύθερο πουλί, κάνεις ό,τι θέλεις, φλερτάρεις όσο θέλεις, διασκεδάζεις με τους φίλους σου -χωρίς γκρίνια- όποτε θέλεις, δεν δέχεσαι πίεση και ζήλεια από κανέναν, αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου, κυκλοφορείς στο σπίτι σου όσο ατημέλητη θέλεις και κάνεις 100% focus στη δουλειά -χωρίς τύψεις. Δεν ακούγεται άσχημο, σωστά;

Από την άλλη, αν είσαι μόνη, όχι επειδή το έχεις επιλέξει, αλλά επειδή έτσι στα έχει φέρει η ζωή, δεν θες κανέναν (δεν θες κανέναν από αυτούς που σε θέλουν) ή δεν σε θέλει αυτός που θες εσύ, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Το να είσαι single -χωρίς να το θες- είναι φρικτό. Ειδικά όταν συμβαίνει για καιρό. Και όταν κατά βάθος είσαι σχεσάκιας. Και αγκαλίτσας. Σε καταλαβαίνω. Έχω περάσει από αυτή τη φάση.

Υπάρχουν λοιπόν, ορισμένοι παράγοντες που μας εμποδίζουν από το να παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Διάβασε προσεκτικά:

1. Πιεζόμαστε από όσα θέλουν οι άλλοι για εμάς

Αυτό θα το καταλάβεις κυρίως εσύ φίλη μου, που είσαι πάνω-κάτω στη δική μου ηλικία, είσαι μόνη -χωρίς κάποια μόνιμη σχέση- και αρχίζουν να σε πιέζουν μαμάδες, γιαγιάδες, θείες, γειτόνισσες. Μη με ρωτήσεις για ποιο θέμα... Για το γνωστό. «Εσύ κορίτσι μου, πότε θα βρεις ένα καλό παλικάρι να παντρευτείς να σε δούμε νυφούλα και να δούμε κανένα εγγονάκι;». Αυτές οι πιέσεις πολλές φορές μπορούν να μας μπερδέψουν, να μας αποπροσανατολίσουν, στενοχωρήσουν και εν τέλει να μας κάνουν να αισθανθούμε πως είμαστε σε λάθος δρόμο. Κάνε στον εαυτό σου μια χάρη λοιπόν και σταμάτα να ακούς τις απόψεις των άλλων για εσένα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χαλαρώσεις, να επικεντρωθείς στο δικό σου μονοπάτι της ζωής και να είσαι έτοιμη να δεχτείς όλα τα όμορφα που επιφυλάσσει εκείνη για εσένα... Διάβασα πρόσφατα κάτι που μου άρεσε πολύ και θέλω να το μοιραστώ μαζί σου: «Remember, how your life feels is more important than how it looks».

2. Κλειδωνόμαστε σε comfort zones

Αυτό θα το καταλάβεις κυρίως εσύ που, ενώ θέλεις να βρεις την παντοτινή αγάπη, δεν θέλεις να ...ξεβολευτείς. Έχεις τις ρουτίνες σου, τους φίλους σου, τα αγαπημένα σου στέκια, τις συνήθειές σου που δεν θέλεις με τίποτα να εγκαταλείψεις. Έχεις υιοθετήσει την καθημερινότητα του single ανθρώπου, λες ότι δεν σου αρέσει αυτή η κατάσταση, αλλά φοβάσαι να κάνεις μια σχέση με κάποιον για να μην βγεις εκτός των ορίων που η ίδια έχεις θέσει και μέσα στα οποία νιώθεις ασφαλής. Επομένως, δεν σου λέω να αλλάξεις και να μεταμορφωθείς σε κάποια άλλη γυναίκα, αλλά να προσαρμοστείς σε μια νέα πραγματικότητα, που θα χωράει ακόμη έναν. Μια σχέση θέλει δουλειά, εμπιστοσύνη και αμοιβαίους (δυστυχώς :p) συμβιβασμούς!

3. Μιλάμε άσχημα... στον εαυτό μας

Αυτό θα το καταλάβεις κυρίως εσύ που είσαι υπερβολικά αυστηρή με τον εαυτό σου! Σκέψου λίγο: Θα είχες φίλους αν τους μιλούσες για εσένα έτσι όπως μιλάς εσύ στον εαυτό σου; Σε μπέρδεψα; Αυτό που θέλω να πω είναι πως, αν είσαι συνέχεια επικριτική με εσένα, αν θυμώνεις ή και βρίζεις τον εαυτό σου, αν δεν τον εκτιμάς και του «μιλάς» άσχημα, αν δεν αγαπάς εσύ εσένα, τότε γιατί να σε αγαπήσει κάποιος άλλος; Αυτό που θέλω λοιπόν να πω είναι πως ο τρόπος που μιλάς εσύ στον εαυτό σου είναι το κλειδί για να προσελκύσεις την αγάπη... Είσαι καταπληκτική και είσαι μοναδική. Σκέψου πως υπάρχει μόνο μία στον πλανήτη σαν και εσένα. Μόνο εσύ. Καμία άλλη. Η μοναδικότητά σου είναι το δώρο σου. Οπότε, απόλαυσε το!

4. Αντιδρούμε λάθος στην αγάπη

Αυτό θα το καταλάβεις καλύτερα εσύ που, όταν βλέπεις κάποιο ερωτευμένο ζευγάρι στο δρόμο, αντί να χαμογελάσεις -ή έστω προσπεράσεις- θα το κοιτάξεις επίμονα και θα σκεφτείς: «Γιατί αυτοί βρήκαν την αγάπη και όχι εγώ;». Σταμάτα να αισθάνεσαι άσχημα, σταμάτα να θεωρείς πως είσαι ανίκανη να αγαπήσεις ή πως υστερείς σε κάτι. Την επόμενη φορά που θα δεις ένα ερωτευμένο ζευγάρι να περπατάει στο δρόμο, «κλέψε» λίγη από την καλή τους ενέργεια και σκέψου ότι το σύμπαν, με αυτό το ερωτευμένο ζευγάρι, σου δείχνει απλώς τι θα σου συμβεί σύντομα. Ετοιμάσου!

5. Χάνουμε την πίστη μας

Το μεγαλύτερο εμπόδιο όμως για να ζήσεις την αγάπη είναι η έλλειψη της πίστης σε αυτήν. Πρέπει να πιστέψεις στο μέλλον σου και να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι άξια των επιθυμιών σου. Ναι ναι, ήρθε η ώρα να κλείσω με ένα αγαπημένο κλισέ: Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις. Μην το κοροϊδεύεις, λειτουργεί. Μην χάσεις την πίστη σου ποτέ. Και, να ξέρεις, αυτό που εμένα με έκανε πάντα να νιώθω καλύτερα όταν ήμουν μόνη μου -ακόμη και τις περιόδους που βίωνα έναν χωρισμό- ήταν πως Αυτός, Ο Ένας είναι κάπου εκεί έξω και με περιμένει.

 

Περιμένω τα σχόλιά σας εδώ:

 

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom

Δ.Ν.