Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι γυναίκες, ακόμα και οι πιο χαμηλών τόνων, είναι σχεδόν πάντα αυτές που ορίζουν τη σχέση και κινούν τα νήματά της. Είναι η ήρεμη (ή καμιά φορά όχι και τόσο ήρεμη :p) δύναμη.

Υπάρχουν στιγμές όμως που πέφτουμε μόνες μας στη δική μας παγίδα και ξεχνάμε τον λόγο για τον οποίο εξαρχής μπήκαμε σε αυτή τη σχέση: Γιατί αγαπάμε αυτόν τον άνθρωπο όπως είναι, γιατί τον θαυμάζουμε και είμαστε ευτυχισμένες όταν είμαστε μαζί του.

Με λίγη fun διάθεση, έγραψα τα 5 λάθη που πιστεύω ότι οι περισσότερες γυναίκες κάνουμε στις σχέσεις μας, ειδικά όταν αυτές αρχίζουν να «σοβαρεύουν»:

1. Κάνουμε «κήρυγμα»
Είναι μάλλον στη φύση μας να δίνουμε οδηγίες/συμβουλές. Αλλά αυτό να ξέρεις τους τρελαίνει τους άνδρες (και όχι με την καλή έννοια :p). Προσπάθησε να περιορίσεις λίγο τη φωνούλα της ... δασκάλας-μανούλας μέσα σου και μην του υποδεικνύεις πώς θα κάνει τα πάντα. Από το πώς θα οδηγεί και πώς θα παρκάρει μέχρι το πώς θα διπλώσει τα ρούχα του στην ντουλάπα του και πού να αφήνει τα κλειδιά του όταν μπαίνει στο σπίτι. Άφησέ τον να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο και θα δεις ότι θα γλιτώσετε αμέτρητους «χαζούς» καβγάδες!

2. Γινόμαστε η μαμά του
Είναι αυτό που σου έλεγα προηγουμένως. Και είναι κι αυτό στη φύση μας. Το μητρικό ένστικτο μας κάνει να γινόμαστε υπερπροστατευτικές απέναντί του και τελικά να χάνουμε τον ρόλο της συντρόφου του και να γινόμαστε η δεύτερη μαμά του. Άσε που, όταν αντιμετωπίζεις τον άνδρα που έχεις απέναντί σου μονίμως σαν «μωρό», του αφαιρείς τον ρόλο του «άνδρα- προστάτη». Να ξέρεις πως και εκείνος θέλει να νιώθει ότι είναι ο προστάτης σου και σε βρίσκει άκρως ερωτεύσιμη όταν του δείχνεις ότι τον έχεις ανάγκη!

3. Σταματάμε να νιώθουμε -και να είμαστε- αυτόνομες
Ναι, είστε ζευγάρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε ο ένας μονίμως εξαρτημένος από τον άλλο και κολλημένος πάνω του. Όπως ακριβώς ήσουν αυτόνομη και αυτάρκης πριν τον γνωρίσεις, πρέπει να είσαι (σε ένα φυσιολογικό βαθμό) και μετά. Αν πρέπει να δουλέψει μέχρι αργά κι εσύ έχεις βαρεθεί στο σπίτι, απλώς βγες με μια φίλη σου. Ή εκμεταλλεύσου τον χρόνο για να του μαγειρέψεις κάτι ιδιαίτερο και να του κάνεις έκπληξη όταν επιστρέψει σπίτι. Ή αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, άναψε κεριά και κάνε ένα ζεστό μπάνιο, πίνοντας το αγαπημένο σου κρασί. Ή ξεκίνα να διαβάζεις ένα νέο βιβλίο. Ή δες για 100η φορά το Ημερολόγιο και κλάψε με την ησυχία σου. Έχεις τόσες επιλογές!

4. Ασχολούμαστε μονίμως με το... δέντρο και χάνουμε το δάσος
Ναι, μπορεί οι λεπτομέρειες να χτίζουν τη συνολική εικόνα, αλλά, ας το παραδεχθούμε: Εμείς οι γυναίκες έχουμε την τάση να δίνουμε υπερβολική σημασία στις λεπτομέρειες. Μια λέξη που μας είπε, μια λέξη που ΔΕΝ μας είπε, μία κίνηση που παρεξηγήσαμε, ένα μήνυμα που μας έστειλε, όλα μπορούν να γίνουν αντικείμενο υπερανάλυσης και να οδηγήσουν κι εμάς και εκείνον στο ψυχιατρείο! Αντί λοιπόν να δίνεις σημασία σε όλα αυτά τα μικρά που δεν έκανε σωστά, δες τη συνολική εικόνα: Μήπως έχει κάνει άλλα, πολύ πιο σημαντικά πράγματα για να σου δείξει πόσο σε αγαπάει, από το να σου στείλει εκείνο το 5ο μήνυμα της ημέρας;

5. Ξεχνάμε να είμαστε γυναίκες
Αφού λοιπόν έχουμε γίνει η δασκάλα του, η μαμά του, το «αυτοκόλλητό» του και ο αναλυτής της σχέσης μας αλλά και της συμπεριφοράς του, χάνουμε κι εμείς τον δικό μας ρόλο, τον ρόλο της συντρόφου, της γυναίκας, της ερωμένης. Σταματάμε να προσέχουμε τον εαυτό μας, σταματάμε να του δείχνουμε ότι τον θέλουμε και ότι τον θαυμάζουμε, σταματάμε να είμαστε το γλυκό, αυθόρμητο και ευαίσθητο κορίτσι που ερωτεύθηκε και τελικά σταματάμε να είμαστε το κορίτσι του. Να ξεκαθαρίσω εδώ πως σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι πρέπει να κυκλοφορούμε στο σπίτι με ... ψηλοτάκουνες παντοφλίτσες με φουντάκια και μαλλί κομμωτηρίου, αλλά, αν μας ενδιαφέρει ακόμα πώς εκείνος μας βλέπει, δεν θα κυκλοφορούμε ούτε με την ξεχειλωμένη πυτζάμα και το μαλλί αφάνα μέσα στο σπίτι. Αν λειτουργούμε λίγο πιο συχνά όπως τον πρώτο καιρό της σχέσης μας, ίσως και η σχέση μας να γίνει και πάλι όπως ήταν τον πρώτο καιρό. Τόσο απλά ;)

 

Περιμένω τα σχόλιά σου εδώ:

 

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom

Δ.Ν.