Οι γιορτές είναι ακόμη εδώ και αυτό είναι το τελευταίο τριήμερο πριν την επιστροφή μας στην καθημερινή ρουτίνα. Όλοι κανονίζουν να πάνε βόλτες, να βρεθούν με φίλους, να περάσουν μοναδικά, ενώ εσύ είσαι σπίτι ...μόνη σου. Φανταστικά νέα!!!

Όχι, δεν ειρωνεύομαι. Αλήθεια το λέω. Δεν χρειάζεται να σε πάρει από κάτω, ούτε φυσικά να μελαγχολήσεις επειδή δεν είσαι κι εσύ κάπου έξω με την παρέα σου. Αν έχουν έρθει έτσι τα πράγματα και είσαι μοναχούλα σου αυτό το τριήμερο -και οποιοδήποτε τριήμερο- don't worry! Ήρθε επιτέλους η στιγμή να κάνεις κάποια πράγματα για σένα! Θα μου πεις "ΤΙ;"... Έξω έχει παγωνιά και μας έχουν προειδοποιήσει πως ο καιρός θα χειροτερέψει περισσότερο το ΣΚ. Άρα δεν μπορείς να πας για περπάτημα για παράδειγμα, ούτε για ψώνια, αφού είναι αργία και είναι όλα κλειστά...

Εσύ μπορεί να λες "ΩΧ", ενώ εγώ πάλι λέω "YES"! Τρεις μέρες μόνη σου μέσα στο σπίτι! Αυτό είναι υπέροχο!

Κοίτα πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις, που υπό άλλες συνθήκες -αν δεν ήσουν μόνη σου δηλαδή- δεν θα μπορούσες:

1. Ξεμπέρδεψε σήμερα με όλες τις εκκρεμότητες που βαριόσουν να κάνεις τις προηγούμενες μέρες. Ξεκαθάρισμα ντουλάπας ή γενική στο σπίτι. Ξέρω, ακούγεται βαρετή αυτή η ιδέα -οκ, είναι βαρετή- αν βάλεις όμως την αγαπημένη σου μουσική δυνατά να ξέρεις πως θα σε βοηθήσει 1000%! Επίσης, σκέψου πως αν κάνεις όλες τις δουλειές σήμερα, το ΣΚ θα μπορείς να χαλαρώσεις φουλ!

2. Ψάξε για καινούργιες συνταγές στο ίντερνετ. Μαγείρεψε και ετοίμασε ταπεράκια για την επόμενη εβδομάδα για να παίρνεις μαζί σου στη δουλειά σπιτικό φαγητό. Δοκίμασε να φτιάξεις υγιεινά σνακ, όπως για παράδειγμα σπιτικές μπάρες δημητριακών, και "άγλυκα" γλυκά. Δηλαδή διάφορα κέικ και μπισκότα διαίτης για τις στιγμές που θα νιώθεις λιγούρες.

3. Μπες στο ίντερνετ και ενημερώσου. Διάβασε τι γίνεται στην Ελλάδα και τον κόσμο και μετά μελέτησε ιστορία ή ό,τι άλλο θες. Πώς είχαμε παλιά εγκυκλοπαίδειες στη βιβλιοθήκη μας και παίρναμε τους τόμους και τους μελετούσαμε; Ε, τώρα μπορούμε να μελετήσουμε ό,τι θέλουμε στο διαδίκτυο.

4. Οργάνωσε τις υποχρεώσεις που έχεις μέσα στην εβδομάδα. Και όταν λέω οργάνωσε, εννοώ να πάρεις το ημερολόγιό σου και να γράψεις αναλυτικά όσα έχεις να κάνεις κάθε μέρα.

5. Φτιάξε μια wish-list για το 2017 και βάλ΄την στο ψυγείο ή το κομοδίνο σου, έτσι ώστε να την βλέπεις καθημερινά και να μην αποπροσανατολίζεσαι από τους στόχους σου.

 

Και τώρα περνάω στα πιο χαλαρωτικά:

6. Άναψε τα αρωματικά κεριά που έχεις στο σπίτι, βάλε και ένα ποτηράκι κρασί και διάβασε αυτό το βιβλίο που είχες αγοράσει πριν καιρό αλλά ποτέ δεν προλάβαινες να αρχίσεις.

7. Δες την αγαπημένη σου σειρά (μαζεμένα όλα τα επεισόδια) τρώγοντας ποπ κορν ή αν θέλεις να προσέξεις λίγο τη διατροφή σου, κόψε αγγουράκια και καροτάκια, βάλε λίγο λεμόνι και λίγο αλάτι!

8. Κλείσου στο μπάνιο και κάτσε όσες ώρες θέλεις μέσα. Βάψε τα νύχια σου, βάλε τις μάσκες σου, κάνε τα scrub σου, κάνε τα κοριτσίστικά σου. Αν θέλεις, φτιάξε μόνη σου σπιτικές μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπο και τα μαλλιά. Αφιέρωσε χρόνο σε εσένα.

9. Γέμισε την μπανιέρα σου με ζεστό νερό και βάλε μπόλικο αφρόλουτρο για να κάνει σαπουνάδες. Βάλε λίγη χαλαρωτική μουσική, ξάπλωσε και ξεκουράσου. Διώξε όλες τις αρνητικές σκέψεις από το κεφάλι σου, την πίεση και το στρες. (Προσοχή, μην σε πάρει ο ύπνος βέβαια).

10. Κοιτάξου στον καθρέφτη και χαμογέλα στον εαυτό σου. Είδες που τελικά κάνεις ωραία παρέα μαζί του;

Περιμένω τα σχόλιά σου εδώ:

 

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom