Δεν τα πήγαινα πάντα καλά με τα «πρώτα ραντεβού». Συνήθως είχα τρομερό άγχος, ειδικά όταν μου άρεσε πολύ ο άλλος. Δεν ήξερα -φυσικά- τι να βάλω, τι να πω, πώς να αντιδράσω. Και η αλήθεια είναι πως αρκετές φορές είχα φτάσει στο τσακ να τα ακυρώσω όλα, γιατί δεν μπορούσα να διαχειριστώ την αγωνία. Ε, στο τέλος κάπως ηρεμούσα, φορούσα το αγαπημένο μου τζιν, βαφόμουν ελάχιστα και πήγαινα.

Βλέπεις, το να βγαίνεις πρώτο ραντεβού με κάποιον που θες πολύ σε κάνει κάπως... ευάλωτη. Όσο σίγουρη κι αν είσαι για τον εαυτό σου. Όση αυτοπεποίθηση κι αν έχεις. Όταν ο άλλος σου αρέσει -και μάλιστα πολύ- είναι λογικό να θέλεις να κάνεις την καλύτερη πρώτη εντύπωση. Να τον εντυπωσιάσεις και να τον κάνεις να πέσει κάτω ξερός. Αλλά πάντα κάτι γίνεται. Και υπάρχουν μάλιστα φορές που πάνε όλα στραβά. Μου έχει τύχει. Και χαλάει το πρώτο ραντεβού. Και άρα δεν υπάρχει δεύτερο ή τρίτο.

Γι' αυτές τις φορές λοιπόν, σου έχω τα 5 tips που θα σε βοηθήσουν έτσι ώστε να μην έχεις ποτέ ξανά κακό πρώτο ραντεβού:

1. Μη φοβάσαι τη σιωπή

Ένα από τα μεγαλύτερά μας λάθη, κορίτσια, είναι όταν μιλάμε πολύ. Και όταν λέω πολύ, εννοώ ΠΟΛΥ. Τύπου του έχουμε πει με κάθε λεπτομέρεια μέχρι και τι ώρα ξυπνάει το σκυλί μας το βράδυ για να πιει νερό, ενώ εκείνος δεν μας έχει πει ακόμη καν το επίθετό του. Ξέρω πως πολλές φορές φρικάρεις στην ιδέα της σιωπής και σκέφτεσαι πως λέγοντας και κανά δυο (τρεις, πέντε, χίλιες) κουβέντες παραπάνω, δεν θα υπάρχει αμηχανία. Όχι. Μερικές φορές δεν χρειάζεται να πεις τίποτα. Μερικές φορές τα μάτια λένε περισσότερα από το στόμα. Πάρε τον χρόνο σου. Άσε και εκείνον να πάρει τον δικό του.

2. Έλεγξε τη γλώσσα του σώματός σου

Κάτσε κοντά στον άλλον, χαλαρά. Μη σταυρώνεις τα χέρια σου, μη δείχνεις ότι είσαι σε θέση άμυνας. Κάτσε άνετα, βολέψου. Οκ, μην ξαπλώσεις χαλλλλαρά στην καρέκλα λες και είσαι στο σπίτι σου, όμως φρόντισε να νιώθεις και να δείχνεις cool.

3. Να θυμάσαι πως δεν χρειάζεται να αποδείξεις κάτι

Δεν χρειάζεται -και δεν γίνεται- να πείσεις κάποιον ότι είσαι φανταστική. Είναι αδύνατο και μάταιο να προσπαθείς κάτι τέτοιο. Εσύ ξέρεις πόσο καλή, ευγενική και έξυπνη είσαι, πόσα προτερήματα έχεις, πόσο χιούμορ, πόση ενέργεια. Αναγνώρισε λοιπόν εσύ πρώτα όλα αυτά που σε κάνουν μοναδική, επιβράβευσε τον εαυτό σου και άσε τον άλλον να τα ανακαλύψει όλα μόνος του σιγά-σιγά.

4. Να θυμάσαι πως δεν τον ήξερες κι από χθες

Αυτό έχει να κάνει λίγο πολύ με το πρώτο tip. Και στο αναφέρω ξανά γιατί πραγματικά θα εκπλαγείς από το πόσο συχνά πολλοί από εμάς δίνουμε πολλές -πάρα πολλές- πληροφορίες σε κάποιον που δεν ξέρουμε. Δεν έχει σημασία εάν αισθάνεσαι σαν να τον ξέρεις χρόνια, ούτε έχει σημασία αν νιώθεις ότι μπορείς να του εμπιστευτείς τα πάντα. Και αυτό στο λέω γιατί αν από την πρώτη φορά του πεις πληροφορίες για τη ζωή σου που ξέρουν ελάχιστοι - και καρατσεκαρισμένοι για την εχεμύθειά τους- άνθρωποι, θα το μετανιώσεις.
(Όλα αυτά ισχύουν προφανώς αν όντως δεν τον ξέρεις από χθες. Γιατί υπάρχει και η περίπτωση να γνωρίζεστε από παλιά, να ξέρετε πράγματα ο ένας για τον άλλον και απλώς τώρα να έτυχε να βγείτε ραντεβού για πρώτη φορά.)

5. Κάνε πλάκα με τον εαυτό σου

Πες ότι όλα για κάποιο λόγο πάνε στραβά. Δεν βρήκατε εισιτήρια για την ταινία που θέλατε, λερώθηκε το ρούχο σου, έφαγες τούμπα ή έγιναν όλα αυτά μαζί... Ε, και; Γέλα! Μην νευριάσεις, μην παγώσεις, μην αφήσεις τη διάθεσή σου να χαλάσει. Γέλα, κάνε πλάκα, αυτοσαρκάσου, δείξε ότι δεν μασάς, ότι είσαι ακομπλεξάριστη. Αφού έτσι κι αλλιώς, είσαι. Στο χέρι σου είναι να μετατρέψεις ένα αντικειμενικά κακό πρώτο ραντεβού στο καλύτερο της ζωής σου.

 

Περιμένω τα σχόλιά σου εδώ:

 

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom

χχχ
Δ. Ν.